Київський академічний театр ляльок поставить «Енеїду»

Київський академічний театр ляльок поставить «Енеїду»

Укрінформ
Київський академічний театр ляльок спільно із режисером Олександром Денисенком готує постановку за мотивами «Енеїди».

Про це Укрінформу повідомили в театрі.

«Театр отримав на постановку за мотивами твору Івана Котляревського «Енеїда» грант Стабілізаційного фонду культури і освіти. Ми вдячні Goethe-Institut Ukraine за довіру. Ми знаємо, що на участь у програмі подавалися багато гідних кандидатів, і для нас є великою честю опинитися серед обраних. У грудні 2022 року на глядачів чекає прем’єра вистави за оригінальною інсценівкою Олександра Денисенка», - розповіли в театрі.

Зазначається, що це буде масштабний проєкт, в якому поєднаються ляльковий та драматичний театр. Будуть незвичайні сценічні рішення, динамічні батальні сцени, соковита українська Котляревського та сучасне переосмислення сюжету «Енеїди», запевнили в мистецькому закладі і додали, що класична історія про пошук та відвоювання козаками своєї землі набуває нової актуальності в реаліях сьогодення.

Читайте також: Херсонський театр розпочинає гастролі Україною

«На жаль, через воєнний стан і складну ситуацію у сфері культури театр не має змоги працювати повноцінно. І саме тому ми навіть більше ніж раніше раді, що завдяки підтримці іноземних партнерів маємо змогу реалізувати такий чудовий проєкт», - зазначили в Київському театрі ляльок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-