Популярну українську колискову переспівали у Бразилії

Популярну українську колискову переспівали у Бразилії

Відео
Укрінформ
Популярну українську колискову «Ой, ходить сон коло вікон» переспівали у Бразилії, записали аудіо та зняли кліп за сприяння режисера Олексія Тараненка.

Про це Укрінформу розповіла авторка ідеї, українська співачка Валентина Левченко, яка з початком повномасштабного вторгнення перебувала в Бразилії і допомагала з евакуацією українським жінкам.

«Я разом з ними не спала, переживала кілометрові черги на кордоні, шукала місце для ночівлі, перевіряла безпеку доріг та стежила за повітряними тривогами. І починала день з десятків повідомлень «ви живі?». У колисковій Сон питається у Дрімоти: де вони будуть ночувати. Дрімота відповідає: де хатинка теплесенька. Я проспівала це подумки і зрозуміла, що через війну мільйони наших матерів не знали, де вони з дітьми будуть ночувати. Усі мріяли про «хатинку теплесеньку», але спати доводилося, де пощастить», - розповіла співачка.

Читайте також: Військовий оркестр переспівав «Ой у лузі червона калина»

Робота над піснею почалася ще навесні із запису аудіо, у якому взяли участь бразильські співачки. За словами Левченко, українська далася їм легко - бо за звучанням м’яка, схожа на португальську (офіційна мова у Бразилії).

Та найскладнішим і найтривалішим періодом (загалом майже 5 місяців) стала робота зі створення відеокліпу. Спочатку – відбір історій евакуації жінок, які увійшли до кліпу. З-поміж 40-ка найбільш вражаючих – обрали 20.

В кожної жінки історія, яка не залишає байдужим: Світлана врятувалась після 2-х ракетних атак, Олена - пішки йшла 6 годин у темряві до кордону, Аня – пережила облогу «Азовсталі».

Читайте також: Зірки переспівали хіт Кузьми: в ньому згадуються Ірпінь, Чернігів та інші зруйновані війною міста

«Після відбору історій – зйомки, ними опікувався режисер фільму “Я працюю на цвинтарі” Олексій Тараненко. Дистанційно із Києва давав вказівки героїням кліпу: тимчасово переміщеним жінкам в Україні, Німеччині, Італії, Австрії, Болгарії, Польщі, Великій Британії та Угорщині. І майже усі героїні знімали відео власними силами, без допомоги професійних операторів», - розповіла авторка ідеї.

Трек «Ой ходить сон коло вікон» уже доступний до прослуховування на всіх стримінгових сервісах https://orcd.co/kolyskova. Гроші, які будуть зібрані від прослуховування, перерахують фонду Help in Mukachevo, який опікується будинком сиріт, вивезеним із окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-