Жадан анонсував літературний фестиваль «П'ятий Харків»

Жадан анонсував літературний фестиваль «П'ятий Харків»

Афіша
Укрінформ
У Харкові з 23 по 25 вересня проходитиме літературний фестиваль «П'ятий Харків», який організовують письменник, громадський діяч, волонтер Сергій Жадан і Харківський літературний музей.

Про це в ефірі національного марафону новин повідомив сам Сергій Жадан, передає кореспондент Укрінформу.

«Саме тому, що Харків постійно на лінію вогню, дуже важливо, щоб місто відчувало повноцінне життя, щоб воно не жило в страху. Ми, починаючи з весни, робимо всілякі літературні, музичні акції. В нас була і «Ніч музеїв», були літературні й музичні фестивалі. Ми відкривали рок-кафе, відкривали книгарню. В Харкові з культурним життям завжди все було нормально», - сказав Жадан.

Він зауважив, що мистецькі заходи «гуртують людей, яким це потрібно».

Читайте також: Понад 70% митців продовжують займатися професійною діяльністю попри війну - Ткаченко

 «Крім того, що це можливість послухати цікавих спікерів, це ще можливість побачити один одного, побути разом, відчути оцю спорідненість і співприсутність», - зазначив Жадан.

За його інформацією, фестиваль проходитиме в режимі офлайн, на нього приїдуть цікаві учасники з різних куточків України, також будуть брати участь харківські митці.

«Будуть лекції, дискусії, будуть концерти. «П’ятий Харків» - це концепція Юрія Шевельова (всесвітньо відомий мовознавець із Харкова - ред.), який під цією метафорою вбачав певне майбутнє міста. Тож ми спробуємо про це поговорити – про Харків майбутнього, країну в майбутньому, про себе в майбутньому», - сказав Жадан.

Читайте також: Українських видавців запрошують на книжковий ярмарок у Гетеборзі - участь безкоштовна

Вхід на всі події фестивалю відбуватиметься за попередньою реєстрацією. Як повідомили в Харківському літературному музеї, адресу проведення кожної події гостям, які зареєструвалися, повідомлять за день до заходу.

За інформацією музею, у програмі фестивалю 14 подій – лекції-розмови, дискусії, публічне інтерв’ю, концерти, художня виставка та вистава лялькового театру.

Вхід на всі заходи буде безкоштовним, однак сам фестиваль – благодійний. Під час подій гості зможуть зробити донат на підтримку ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-