Всесвітній клуб одеситів оголосив про вихід зі складу засновників премії ім. Бабеля

Всесвітній клуб одеситів оголосив про вихід зі складу засновників премії ім. Бабеля

Укрінформ
На засіданні керівної ради ГО «Всесвітній клуб одеситів» ухвалено рішення про вихід ВКО зі складу засновників літературної премії ім. Бабеля та відставку віцепрезидента Валерія Хаїта, що був автором ідеї проведення в Одесі літературного конкурсу.

Про повідомляється на сторінці організації у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Президентська рада Всесвітнього клубу одеситів висловлює жаль з приводу ситуації, що склалася з премією ім. Ісаака Бабеля цього року. Відбулося засідання ради ВКО, на котрому її члени ухвалили відставку віцепрезидента ВКО Валерія Хаїта… ВКО виходить зі складу засновників премії ім.Бабеля, а її координатор Хаїт заявив про призупинення проведення цієї літературної премії», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Мерія Одеси призупинила взаємодію зі Всесвітнім клубом одеситів

Зазначається, що впродовж пів року ВКО провів понад 60 благодійних зустрічей і концертів, збори від яких дали змогу придбати 70 бронежилетів для бійців тероборони Одеси. У планах клубу - організація благодійних занять для дітей, у тому числі переселенців, із залученням педагогів, екскурсоводів, художників, музикантів, артистів і режисерів Одеси.

Як повідомлялося, 20 липня Одеська міськрада тимчасово припинила взаємодію із Всесвітнім клубом одеситів через співпрацю керівництва цієї організації з росіянами, включення їх до журі конкурсу, оголошеного клубом, та присудження премії представникам країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-