«Бавовни» буде багато: Фонд Притули купив супутник на гроші для «Байрактарів»

«Бавовни» буде багато: Фонд Притули купив супутник на гроші для «Байрактарів»

Відео
Укрінформ
Фонд Сергія Притули купив на кошти, що були зібрані українцями для закупівлі "Байрактарів", супутник для ЗСУ.

Про це у Фейсбуці повідомив телеведучий і громадський діяч Сергій Притула, передає Укрінформ.

"25 червня закінчився великий проєкт "Народний Байрактар", під час якого ми з вами спільно змогли закумулювати понад 600 млн грн. Компанія "Байкар" вчинила шляхетно і зобов'язалася передати Україні три ударних безпілотники на безоплатній основі, за що я вкотре дякую турецькій стороні і пану Халюку особисто. Своїм вчинком компанія "Байкар" заощадила нам всю суму коштів, яка була зібрана. І постало питання - на що гроші витратити?.. Українці, ви - космос. Ми купили супутник. Але це не просто супутник. Він дає нам доступ до бази даних супутникових знімків сузір'я супутників компанії "Айсай", і цей доступ ми викупили більш ніж на рік вперед. Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам з оперативним плануванням операцій. Бавовни буде багато!" - сказав Притула.

Шоумен подякував турецькій стороні та гендиретору компанії "Байкар" пану Халюку, Міністерству оборони України, а також Максу Полякову, за сприяння якого відбувалася комунікація з компанією продавцем.

Читайте також: Найбільший дитячий донат на ЗСУ: у Чернігові хлопчик зібрав для фонду Притули ₴64 тисячі

Він додав, що супутник буде в арсеналі Головного управління розвідки МОУ.

"Найбільші слова подяки я адресую найбільші усім людям та бізнесам, які забезпечили фінансову сторону цієї угоди. Ви можете собою пишатися, бо я не знаю таких випадків в історії, коли народ, від старого до малого, скинувся грошима і купив для своєї держави супутник. Українці, ви - сила, і наша єдність дає нам силу на перемогу, бо непереможні, коли об'єднані. Ми хотіли купити байрактари і зібрали на це гроші, а на виході ми маємо і байрактари, і супутник. І наш простий меседж росіянам буде доповненням до знаменитої промови Уїнстона Черчіля: ми будемо битися з вами на суші, на морі, в повітрі, а відтепер і в космосі", - сказав Притула.

Як повідомляв Укрінформ, восьмирічний хлопчик із Чернігова Сергій Мороз зібрав для Благодійного фонду Сергія Притули 64 тисячі гривень, це наразі найбільший дитячий офлайн донат на армію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-