У межах кінофестивалю «Бруківка» відбудуться благодійні покази на підтримку ЗСУ

У межах кінофестивалю «Бруківка» відбудуться благодійні покази на підтримку ЗСУ

Укрінформ
У межах Міжнародного кінофестивалю «Бруківка» в Кам’янці-Подільському 1 липня стартують благодійні покази фільмів на підтримку Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це у йдеться на сторінці фестивалю у Фейсбуці.

«Міжнародний кінофестиваль «Бруківка» розпочинає новий сезон благодійних заходів, які відбуватимуть як і онлайн, так і з живими показами сучасного українського на світового кіно.1 липня о 17:00 на Youtube сторінці Міжнародного кінофестивалю «Бруківка» та на сторінці Андрія Зайця (організатор фестивалю – ред.) відбудеться трансляція 15 фільмів літньої сесії міжнародної програми благодійних кінопоказів фестивалю в підтримку Збройних сил України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для участі в літніх сесіях онлайн та офлайн показів національної та міжнародної програми на кінофестивальній платформі FilmFreeWay «Бруківка» приймаються аматорські, студентські та професійні роботи з усього світу за символічну плату, які вкінці кожної серії заходів перерахують на потреби українських захисників.

На першому Кам’янець-Подільському онлайн марафоні покажуть короткі та повні метри зі США, Німеччини, Китаю, Франції, Іспанії, Португалії, Японії, Австралії, Йорданії та Іраку. Роботи транслюватимуть мовою оригіналу з англійськими субтитрами.

8 липня в конференц-залі готелю «7 Днів» відбудеться благодійний показ першого блоку нового українського кіно, де будуть представлені 10 документальних, анімаційних та ігрових фільмів, створених упродовж 2021-2022 років. Серед них зокрема «Україна: місто в облозі» (режисери Сергій Прокопенко та Ярослав Устич, продюсерка Фіона Ллойд-Дейвіс), «Якщо сильно заплющити очі» (режисер Арсеній Приліпка), «Інь і Ян» (режисерка Яна Кулинич), «Втеча з пекла» (режисер Богдан Волох).

21 липня в мистецькому просторі «АРТ_Сховище» відбудеться показ другого блоку нового українського кіно, де буде можливість переглянути 5 аматорських та професійних коротких метрів та локальну національну кінофестивальну прем’єру документальної стрічки «Між небом та горами» Дмитра Грешка, а також «МАМ» (режисерка Ганна Гнатенко-Шабалдіна), «DON'T OWN IT» (режисер Роман Перфільєв), «Чому падають будинки?» (режисер Валерій Хімюк), «WAR IN UKRAINE» (режисерка Яна Скидан), «Планета Земля» (режисер Валерій Хімюк).

Читайте також: У Чернівцях на фестивалі зібрали майже ₴80 тисяч для бійців із кіноіндустрії

Як повідомляв Укрінформ, під час Міжнародного кінофестивалю сучасного українського та міжнародного кіно «Бруківка», що тривав у Кам’янці-Подільському, вдалося зібрати понад 172 тис. грн на підтримку Збройних сил України.

Фото: Kamianets-Podilsky International Film Festival ''Brukivka''

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-