Фестиваль «Артдокфест» більше не проводитимуть у росії

Фестиваль «Артдокфест» більше не проводитимуть у росії

Укрінформ
Міжнародний фестиваль документального, соціально значущого кіно «Артдокфест» більше не проводитиметься у росії.

Про це повідомляється у Фейсбук-акаунті фестивалю, передає Укрінформ.

«Дирекція «Артдокфесту» заявляє про зупинення проведення фестивалю в росії», - йдеться у заяві.

Організатори зазначили, що «Артдокфест» завжди відрізнявся картинами, які говорили про те, що відбувається в країні та світі, відверто.

«Під час підготовки «Артдокфесту» ми постійно піддавалися різним формам цензури, пов'язаної з поточною політичною ситуацією та вимогами різних представників влади. Але щоразу ухвалювали рішення продовжувати проводити фестиваль», - наголошують організатори.

За їхніми словами, цього року цензурні обмеження стали особливо жорсткими. При цьому відкриття фестивалю 31 березня у московському кінотеатрі «Жовтень» було зірвано через повідомлення про загрозу вибуху, а президента «Артдокфесту» режисера Віталія Манського облили червоною фарбою.

«Те, що сталося, переконує нас у тому, що умови, прийняті нами задля збереження «Артдокфесту» в Росії, були безглузді. Культурна подія, що має своїм головним принципом вірність реальності, не може і не повинна існувати в обставинах торжества брехливої ​​міфології та заборони правди. Ми повернемося у вільну та демократичну росію. Ми в це віримо», - резюмували організатори.

«Артдокфест» - міжнародний фестиваль авторського документального кіно, який проводився у москві з 2007 року. З 2014 року його почали проводити і в Ризі. У міру збільшення тиску на фестиваль у росії та запровадження цензурних та адміністративних перешкод до вільного показу найбільш яскравого документального кіно ризька частина «Артдокфесту» розширювалася.

На «Артдокфесті» було багато фільмів українських документалістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-