Американський рок-музикант Босс: разом встаньмо за Україну

Американський рок-музикант Босс: разом встаньмо за Україну

Укрінформ
Кампанію “Global Citizen’s Stand Up For Ukraine” уже підтримали пів сотні світових зірок 

Американська рок-зірка, співак та гітарист Брюс Спрінгстін (Bruce Springsteen), він же - The Boss, приєднався до знаменитостей, що активно долучилися до гуманітарної програми міжнародної організації “Global Citizen” (“Глобальна громадянськість”) зі штаб-квартирою у Нью-Йорку, яка цього разу у соціальних медіа глобально сприяє українським біженцям.

Масштаби кризи вражають… Наразі через війну в Україні 12 мільйонів людей потребують допомоги. Із них понад 6,5 млн - це внутрішньо переміщені особи. Менш ніж за три тижні понад 3,5 млн громадян залишили Україну, виїхавши до сусідніх країн. Серед них більше 2 млн жінок і дітей.

Отже, всесвітньо відомий Босс із містечка Фріхолд-Боро, штат Нью-Джерсі, не зміг залишатися осторонь, а голосно заступився за Україну та підтримав медіа-проєкт “Global Citizen’s Stand Up For Ukraine”, спрямований на залучення коштів для допомоги українським біженцям. З огляду на ситуацію потрібні не мільйони, а мільярди доларів США.

Брюс Спрінгстін
Брюс Спрінгстін

“Біженці в Україні та по цілому світі нині потребують нашої допомоги. Приєднуйтесь до нас із “E Street Band” (назва акомпануючої групи Брюса Спрінгстіна. - О.Р.) та “Global Citizen”, коли ми разом #StandUpforUkraine (Встань за Україну) і виступаємо за тих, хто переміщений. Кожен заслуговує на безпечні і гуманні умови життя”, - твітнув Босс.

***

Нагадаю, кампанію “Global Citizen’s Stand Up For Ukraine” уже підтримали пів сотні зірок, як-то: Мадонна, Стіві Нікс, Елтон Джон, Стіві Уандер, Біллі Джоел, Селін Діон, Гарт Брукс і Тріша Йервуд, Оззі Осборн, Кріс Ісаак, Енні Леннокс, Біллі Айліш, Кріс Рок, Х’ю Джекман, Пріянка Чопра Джонас, Анжеліка Кіджо, Майлі Сайрус, Демі Ловато, Глорія Стейнем, а також U2, Radiohead, Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Green Day, The Weeknd, Jonas Brothers та інші. 

Власне, про що йдеться?

Як закликають у пресрелізі організатори:

- У п’ятницю, 8 квітня 2022 р., приєднуйтесь до нас у найбільшому глобальному цифровому проєкті (largest global digital rally), який в соціальних мережах збиратиме кошти для біженців в Україні та світі.

Команда неурядової організації “Global Citizen” (“Глобальна громадянськість”; ) мобілізує людей на підтримку України напередодні глобального гуманітарного “Самміту обіцянок” (Рledging summit), запланованого на 9 квітня 2022 року. Діліться своїми історіями та ставайте особистими адвокатами біженців на місцях. І - приєднуйтесь до закликів митців, спортсменів, акторів і музикантів, аби на допомогу біженцям світові лідери виділили мільярди.

Мається на увазі “Саміт обіцянок”, запланований під очільництвом президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн та прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

***

Що цікаво, цьогорічна кампанія “Global Citizen’s Stand Up For Ukraine” має за мету не просто зібрати кошти, але, як і більшість зусиль “Global Citizen”, спрямована на тиск громадян різних держав на свої уряди, соціальні установи, потужні корпорації та окремих багатіїв, щоб ті виділили належні кошти на гуманітарні потреби, цього разу, в розпал російської агресії - на потреби українських біженців.

“Історія довела, що конфлікти та бідність тісно взаємопов’язані. А це, у свою чергу, призводить до ослаблення верховенства права, колапсу економічного розвитку, часто спричиняє катастрофічні гуманітарні ситуації”, - наголосив генеральний директор “Global Citizen” Х’ю Еванс (Hugh Evans) в інтерв’ю американському щотижневику “Variety”.

Х’ю Еванс
Х’ю Еванс

“Немає сумнівів, що конфлікт в Україні призвів до гуманітарної кризи, - продовжив Х’ю Еванс. - Учасники “Global Citizen” самі це бачили на українсько-польському кордоні. Мільйони людей залишили свої домівки, і, швидше за все, мільйони ще в дорозі. “Global Citizen” має історію швидкого реагування на подібні гуманітарні кризи. Тому ми закликаємо: негайно припинити війну та негайно надати фінансову допомогу біженцям не лише в Україні, а й у всьому світі. Повірте, до початку війни в Україні “Global Citizen” мали зовсім інші плани, які довелося призупинити, щоб терміново втрутитись у новітню міжнародну кризу”.

Енні Леннокс
Енні Леннокс

Тим часом позавчора й британська рок-сирена Енні Леннокс (Annie Lennox) твітнула своїм підписникам:

“Біженці в Україні та в усьому світі нині потребують нашої допомоги. Приєднуйтесь до нас і @glblctzn, оскільки ми #StandUpforUkraine та виступаємо за тих, хто вимушено переміщений. Адже кожен заслуговує безпечних та гуманних умов життя: http://ForUkraine.com”.

Олександр Рудяченко.

Перше фото: Krista Schlueter for The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-