Фонди культури Європи засуджують збройну агресію рф проти України

Фонди культури Європи засуджують збройну агресію рф проти України

Укрінформ
Європейський культурний фонд, Данський фонд мистецтв, Румунський культурний фонд, Національний культурний фонд Болгарії засуджують збройну агресію російської федерації та висловлюють свою солідарність з Україною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Український культурний фонд.

«Війна путіна проти України – це війна з Європою. Він не повинен досягти успіху. Як європейці ми рішуче солідарні з народом України та всіма, у тому числі в росії, хто протистоїть спробі путіна переписати європейські кордони та європейську історію. Майбутнє Європи формується прямо зараз у нашій відповіді на війну проти України, нашій відповіді на війну путіна проти Європи», - зазначили у своєму зверненні представники Європейського культурного фонду.

Водночас повідомляється, що додатково у межах програми «Культурна солідарність» для України Європейський культурний фонд запустив підтримку ініціатив у сферах: протидії дезінформації та боротьби з фейками; допомоги митцям, працівникам культури, громадським активістам, які вимушені покинути Україну; розробки мистецьких творів та проєктів, що протидіють жорстоким реаліям війни та підтримують мирне життя в Україні та Європі.

Щоб отримати підтримку, необхідно надіслати короткий опис проєкту із зазначенням потреб для його реалізації на пошту cos@culturalfoundation.eu. Відповідь колеги намагатимуться надати впродовж тижня.

Деталі за посиланням.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-