У Києві презентували фільм «Дача» про сім’ї з онкохворими дітьми

У Києві презентували фільм «Дача» про сім’ї з онкохворими дітьми

Фото
Укрінформ
До Міжнародного дня онкохворої дитини в Києві відбувся допрем’єрний показ документальної стрічки режисера Олексія Смоляра “Дача”.

Презентація відбулась у Мистецькому Арсеналі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ідея фільму проста: ми хотіли зробити не лише емоційний мистецький витвір і документалістику, а й створити інструмент, завдяки якому можемо когось врятувати та допомогти безпосередньо дітям. Друге: нашою задачею була робота зі стереотипами та ізоляцією, від якої страждають родини і всі, хто бореться з хворобою. Ми хотіли показати історію любові, доброти та історію про те, що кожна людина може зробити щось велике, якою б вона не була", - сказала продюсерка та сценаристка стрічки Ольга Гібелінда.

У Києві відбулася презентація фільму «Дача» / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Фільм присвячений київському центру “Дача” благодійного фонду “Запорука”, який опікується онконедужими дітьми та їхніми родинами. Героями стрічки стали діти, батьки та їхні “ангели-помічники” — працівники фонду “Запорука”, психологи та лікарі. Центр “Дача” був створений у 2009 році. За весь час свого існування тут безкоштовно зі своїми родинами проживали 1270 дітей різного віку з різних куточків України.

За словами засновниці благодійного фонду Наталії Оніпко, фільм розповідає про сенс життя, сімейні цінності та віру у власну перемогу.

У фільмі повідомляється, що щорічно у світі приблизно у 400 тисяч дітей та підлітків діагностують рак. У 2020 році в Україні онкозахворювання виявили у 1442 дітей. У країнах з високим рівнем доходу від раку виліковуються понад 80% хворих, тоді як у багатьох країнах із середнім та низьким рівнем розвитку цей показник становить менше 30%.

Читайте також: У Львові відкрили клініку дитячої онкології і трансплантації кісткового мозку

Як повідомлялося, 16 лютого відбудеться прем'єра стрічки "Дача". Глядачі можуть придбати благодійні квитки в мережі кінотеатрів "Планета Кіно" та в медіасервісі MEGOGO. Усі виручені кошти будуть спрямовані на утримання центру «Дача».

Фільм створений за Грантом Президента України 2020-го року, що надається молодим діячам у галузі кінематографії для створення і реалізації творчих проєктів.

Зйомки стрічки "Дача" (робоча назва "Янголи/Дачі") стартували рік тому — в лютому 2021 року - та тривали майже три місяці. Над картиною працювали: режисер Олексій Смоляр, оператор та режисер монтажу Ангел Ангелов, композитор Артем Бабурін, продюсерка та сценаристка Ольга Гібелінда, співпродюсерка Світлана Тарасова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-