Національна опера покаже оновлену виставу «Вечори на хуторі біля Диканьки»

Національна опера покаже оновлену виставу «Вечори на хуторі біля Диканьки»

Укрінформ
Національний академічний театр опери та балету України 30 січня 2022 року покаже оновлену виставу «Вечори на хуторі біля Диканьки». 

Про це Укрінформу розповіли у театрі.

«Балет на музику Євгена Станковича, що спочатку мав назву «Ніч перед Різдвом», був поставлений на сцені Національної опери в 1993 році Віктором Литвиновим. В його основу було покладено однойменну повість Миколи Гоголя, яку свого часу використали для своїх опер Петро Чайковський («Черевички»), Микола Римський-Корсаков («Ніч перед Різдвом»), Микола Лисенко («Різдвяна ніч»). У жовтні 2015 року, після більш ніж чотирирічної перерви, балет знову повернувся на сцену театру вже під назвою «Вечори на хуторі біля Диканьки»», - розповіли в Національній опері.

За словами балетмейстера-постановника вистави Віктора Литвинова, тоді творча група вирішила змінити назву балету, аби позбавитися «часової прив’язки» через її «зимове» забарвлення. І після дворічної паузи у показах, що дала можливість авторам переглянути і оновити костюми, декорації, відшліфувати хореографію, глядачі мають нагоду знову поринути у світ фантасмагорії.

«Більшість складу виконавців також буде новою. Певен, новими будуть і глядачі, і критики, тож гриф «поновлення», під яким вистава знову з’являється у репертуарі нашого театру, цілком справедливий» - пояснив Литвинов.

Художник-постановник Марія Левитська наголошує, що балет «Вечори на хуторі біля Диканьки» на музику Євгена Станковича – це великий успіх балетмейстера Віктора Литвинова, який створив справжній національний балет з яскравими характерами, незвичайним прочитанням сюжету, приголомшливими комедійними та ліричними сценами.

«Власне – це один із кращих балетів, в якому поєднані глибокі знання фольклору та класичного танцю. Дуже люблю саме цей балет – він моя гордість, одна з моїх найулюбленіших постановок» - розповіла Левитська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-