Завершилися зйомки нового фільму Романа Бондарчука з робочою назвою «Редакція»

Завершилися зйомки нового фільму Романа Бондарчука з робочою назвою «Редакція»

Фото
Укрінформ
Завершено зйомки ігрового повнометражного фільму Романа Бондарчука, який має робочу назву "Редакція". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Автори визначають жанр картини як драму з елементами комедії», - ідеться в повідомленні.

Щодо сюжету фільму зазначається, що головний герой Юра, молодий науковець, випадково стає свідком підпалу лісу. Він несе фотографії підпалювачів до редакції місцевої газети, щоб поголос у ЗМІ допоміг викрити злочинців, але за збігом обставин залишається працювати журналістом. Нова робота затягує його до химерного світу постправди, де факти не мають значення, а реальність практично ніколи не збігається з тим, що про неї пишуть в газеті. Водночас нова професія допомагає Юрі зустріти рідних душею людей, справжню дружбу і кохання.

Повідомляється, що акторський склад поєднав зірок українського кінематографа та непрофесійних акторів.

Ролі виконали Римма Зюбіна, Андрій Кирильчук, Василь Кухарський, Олександр Ганноченко, а також журналіст Дмитро Багненко, режисерка Жанна Озірна, український драматург Максим Курочкін та відомий блогер Сергій Іванов. Крім того, близько тисячі мешканців Херсона взяли участь у зйомках як актори масових сцен та епізодів.

Разом із Бондарчуком над фільмом працювали оператор-постановник Вадим Ільков, художник-постановник Кирил Шувалов, кастинг-директорка Тетяна Симон, звукорежисер Сергій Степанський. А також художниця з костюмів Софія Дорошенко та художниця з гриму Ксенія Підопригора. Співавторки сценарію – Алла Тютюнник та Дар’я Аверченко. Продюсерки – Дар’я Бассель ("Мун Мен") та Дар’я Аверченко ("Південь Фільм").

Читайте також: Завершився постпродакшн документального фільму про «кіборга» з позивним «Льон»

Робота над стрічкою відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно, німецького фонду Mitteldeutsche Medienfoerderung та "Єврімаж". Розробку проєкту підтримав УКФ. Реліз фільму заплановано на 2023 рік.

Фото: Олександр Течинський та Дар’я Аверченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-