Букерівську премію-2021 отримав письменник із ПАР

Букерівську премію-2021 отримав письменник із ПАР

Укрінформ
Лауреатом найпрестижнішої літературної нагороди – Букерівської премії 2021 року, став 57-річний письменник з ПАР Деймон Гелгут за роман "Обіцянка" (The Promise)

Про це повідомляється на сторінці премії у Твіттері, передає Укрінформ.

Роман розповідає про білу сім’ю, яка мешкає в ПАР. Зібравшись на похороні, вони усвідомлюють, що не виконали важливу обіцянку - віддати будинок на своїй фермі чорношкірій жінці, яка працювала на них все життя. Натомість вони знайшли низку відмовок, щоб не дотримати слова.

Гелгут отримає приз у розмірі 50 тисяч фунтів стерлінгів (€58,750).

Зазначається, у 2003-му і 2010 роках Гелгут потрапляв до шорт-листа премії.

Читайте також: ВВС Україна оприлюднила лонглисти Книги року-2021

Як повідомляв Укрінформ, дебютний роман «Шуґі Бейн» 44-річного шотландсько-американського письменника Дугласа Стюарта став лауреатом Букерівської премії в області художньої літератури у 2020 році.

Букерівська премія — найпрестижніша літературна нагорода, що з 1969 року щорічно вручається у Великій Британії. За 40 років Букерівська премія стала провідною в галузі літератури.

Читайте також: «Коронація слова»-2021 оголосила лауреатів відзнаки «Золоті письменники України»

Спочатку премія присуджувалася авторові, який проживає в одній з країн Співдружності або в Ірландії за роман, написаний англійською. З 2014 року можна висувати англомовних авторів і з інших країн світу.

Фото: Tolga Akmen/AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-