Оголошений список номінантів на здобуття премії імені Шевельова

Оголошений список номінантів на здобуття премії імені Шевельова

Укрінформ
Український ПЕН завершив 15 жовтня прийом зголошень на здобуття Премії імені Юрія Шевельова за найкращу українську книжку есеїстики 2021 року, і після аналізу поданих заявок члени Капітули оголосили 1 листопада довгий список номінантів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті PEN Ukraine.

Як зазначається, до довгого списку ввійшли 10 видань: Агеєва Віра, “За лаштунками імперії. Есеї про українсько-російські культурні відносини” (Віхола); Асєєв Станіслав, “Світлий Шлях”: історія одного концтабору” (Видавництво Старого Лева); Бондар Андрій, “Ласощі для Медора” (Видавництво Старого Лева); Вольвач Павло, “20+1, або Земля мертвих” (Видавництво Старого Лева); Гомза Іван, “Республіка занепаду: Ідеологія французького інтеґрального націоналізму за Третьої республіки” (Критика); Діброва Володимир, “Свіжим оком. Тарас Шевченко для сучасного читача” (Білка); Назаренко Михайло, “Крім “Кобзаря”, у 2 томах (Laurus); Олійник Юрій, “Живі й мертві” (Темпора); Рябчук Микола, “Лексикон націоналіста та інші есеї” (Видавництво Старого Лева); Улюра Ганна, “Бог на 60 відсотків” (Фабула).

Читайте також: «Коронація слова»-2021 оголосила лауреатів відзнаки «Золоті письменники України»

Повідомляється, що за умовами Премії короткий список номінантів на здобуття Премії буде опубліковано не пізніше 10 грудня. Оголошення лауреата традиційно відбудеться в день народження Юрія Шевельова – 17 грудня. Тоді ж у межах Премії вручатимуться дві спеціальні відзнаки – Відзнака Капітули за внесок у розвиток та популяризацію есеїстики та Відзнака UA: Радіо Культура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-