Оксана Линів стала першою жінкою, яка диригувала концертом до річниці ООН

Оксана Линів стала першою жінкою, яка диригувала концертом до річниці ООН

Фото
Укрінформ
Українка Оксана Линів стала першою жінкою, яка диригувала оркестром Швейцарії на концерті, присвяченому річниці ООН, у Victoria Hall в Женеві.

Про це українська диригентка Оксана Линів повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мені випала честь виступати на щорічній святковій офіційній події, організованій радою ООН і на концерт були запрошеними постійні представники 193 держав світу. І вперше за історію створення ООН мені як жінці-диригентці довелося керувати святковим концертом. Для багатьох важливих осіб в аудиторії це стало вражаючим і зворушливим фактом», - розповіла Линів.

За її словами, у Victoria Hall в Женеві під час концерту і після відбувся історичний момент, коли слово «Україна» було в кожного на вустах». Та найбільше Линів вразили слова мера Женеви, який зазначив, що ці звучання і музика «репрезентували сьогодні найпрекрасніший прапор свободи у світі».

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно всесвітньо відома українська диригентка Оксана Линів стала музичним директором італійського Teatro Comunale Bologna, в якому в різні століття ставили світові прем‘єри своїх творів Россіні, Белліні, Доніцетті, Верді і Ваґнер. Це вперше в історії Італії жінку запросили на таку важливу посаду в визначному державному театрі в країні.

Читайте також: Стало відомо, хто представлятиме Україну на Дитячому Євробаченні-2021

Оксана Линів - українська диригентка, народилась у Львівській області. Засновниця та художній керівник фестивалю LvivMozArt, фундаторка і головний диригент Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU. У липні цього року вона стала першою диригенткою на Байройтському фестивалі в Німеччині, а через місяць під час офіційних заходів до Дня Незалежності України Президент Володимир Зеленський нагородив диригентку орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Фото: Oksana Lyniv, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-