Театр на лівому березі представить Україну на фестивалі у Берліні

Театр на лівому березі представить Україну на фестивалі у Берліні

Фото
Укрінформ
Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра візьме участь у міжнародному фестивалі Radar Ost, який проходитиме у Берліні 7-10 жовтня, з виставою «Погані дороги».

Про це Укрінформу повідомили у театрі.

«Головна тема фестивалю цього року - «Мистецтво і конфлікти». Демонструватимуться вистави театрів Боснії, Росії, Білорусі та України. Минулого року через пандемію відбувся лише діджитал-варіант фестивалю, але цього року ми нарешті їдемо до Берліна, щоб наживо зіграти одну з найпотужніших вистав – «Погані дороги», яка чудово вписується у тему фестивалю. Постановка Тамари Трунової за п'єсою Наталки Ворожбит розкаже німецьким глядачам справжні історії з війни на Донбасі», - зазначають у театрі.

Вистава «Погані дороги» / Фото Анастасії Мантач

Виставу гратимуть 9 та 10 жовтня на сцені одного з найстаріших театрів Берліна - Deutsche Theater.

А з 11 по 30 жовтня команда театру набуватиме унікального театрального досвіду в колаборації з німецькими колегами у проєкті «Митці. Точки перетину». Це міжнародна театральна лабораторія-резиденція, де протягом трьох тижнів команди українського Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра та Münchner Kammerspiele (Мюнхен, Німеччина) досліджуватимуть точки перетину історій власних держав і ментальностей. Влітку в Києві відбулося знайомство команд проєкту.

Münchner Kammerspiele / Фото Анастасії Мантач

«Для нас це – вікно в Європу, можливість сказати своє слово. І показати, що ми можемо робити, безпосередньо в Німеччині. Це класно, коли такі сильні театральні групи звертають увагу на тебе та прагнуть працювати з тобою», - прокоментував участь у проєкті шеф-драматург театру Павло Ар’є.

Учасники проєкту обмінюватимуться професійним і художнім досвідом, в рамках якого буде створено ескіз майбутньої вистави «Офелія», яка в перспективі увійде до репертуару обох театрів.

Читайте також: У театрі Франка стартував міжнародний фестиваль «Марія»

Від Театру на лівому березі в театральній лабораторії візьмуть участь акторки Анастасія Пустовіт та Марина Клімова, головний режисер Тамара Трунова, шеф-драматург Павло Ар’є, звукорежисер Станіслав Ломаковський, проєктнаий менеджер Ольга Шило та директор-художній керівник Стас Жирков.

Проєкт створюється за підтримки УКФ.

Результати «Міжнародної театральної лабораторії: Митці. Точки перетину» можна буде побачити 2-4 листопада в Театрі на лівому березі. Зокрема, передбачено професійну конференцію для театральних діячів та показ ескізу вистави «Офелія» за участю українських та німецьких митців. У грудні в межах лабораторії відбудеться театральний марафон за участю обох театрів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-