Цикл програм про червонокнижних тварин України вийде на YouTube 12 жовтня

Цикл програм про червонокнижних тварин України вийде на YouTube 12 жовтня

Трейлер
Укрінформ
Проєкт для школярів «Червоні рюкзаки», присвячений захисту тварин, виходить безкоштовно на YouTube 12 жовтня. 

Тим часом його автори презентували трейлер проєкту. Про це Укрінформу повідомили в кінокомпанії «Добранічфільм».

«Червоні рюкзаки» — це п’ять програм для дітей молодшого й середнього шкільного віку, що розповідають про диких тварин, птахів і риб, які занесені до Червоної книги України та перебувають на межі зникнення. Зйомки відбулися влітку в унікальному містечку Вилкове, Дунайській дельті та на Тузлівських лиманах. Програми присвячені таким тваринам: кіт лісовий, пелікан кучерявий, бджола медоносна, білуга звичайна, сиворакша”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, виробництво проєкту здійснює кінокомпанія «Добранічфільм» за підтримки Українського культурного фонду. Показ телепрограм відбудеться безкоштовно на ютуб-каналі продакшена.

Читайте також: Фільм «Май далеко — май добре» вирушає у тур містами України

Аби зацікавити дітей темою охорони природи, на ролі ведучих обрали підлітка та його собаку — 12-річного Андрія Матешка та його пса Рея. Останній має сторінку в інстаграмі, де розповідає про програми @rey_redbackpacks.

Андрій Матешко дуже цікавиться захистом природи й екологічною тематикою, мріє досліджувати навколишній світ з позиції екоактивіста. Попри свій юний вік, він уже має досвід у кіновиробництві. Знявся у фільмах «Готель Едельвейс», «Сходознавець», «Фокстер і Макс» і серіалі «Гордіїв вузол», а також озвучив героя в мультфільмі «Victor Robot».

Режисеркою та сценаристкою «Червоних рюкзаків» є Анастасія Матешко — режисерка, сценаристка, письменниця, член Національної спілки кінематографістів України, лауреат Державної премії ім. Лесі Українки.

Читайте також: Google назвала найпопулярніші серед українців природні парки та заповідники

Як коментує Анастасія Матешко, “Бережіть природу!” — лунає звідусіль, але спершу їі треба полюбити.

“Мандриn fі захоплююча дружба з Червоною книгою — ось шлях. Дика природа — зовсім поруч і дружньо налаштована до людини. Відчути себе частиною Великого задуму - це дивовижні відчуття! В Україні є заповідники світового значення і місцеві колорити, варті досліджування. Бути бердвотчером, тобто спостерігачем за птахами, — це захоплююче хоббі, для якого потрібне тільки бажання. Чим більше знаєш про природу, тим більше її любиш і тим щасливішим стаєш сам. Червоні рюкзаки — подорож натуралістів заради розвитку громадянської науки, а ще це знайомство з місцевою кухнею і традиціями різних народностей, що живуть в Україні. Хлопець і собака - весела команда. Тому дітям буде цікаво, а батькам — пізнавально”, — вважає режисерка.

Продюсером проєкту є Світлана Рудюк, директорка Dobranichfilm, українська продюсерка, сценаристка та режисерка.

Читайте також: Фестиваль «Кінооко» в останній день покаже фільми-переможці

«Легка подача матеріалу, цікавий фактаж, веселі ведучі, дослідницька складова та тонкий гумор — таке поєднання точно не залишить нікого байдужими. Тому дивіться «Червоні рюкзаки» всією сім’єю та розповідайте про наші екопригоди друзям», — підкреслила вона.

Експертну підтримку у створенні серії програм надає WWF Україна. Науковою консультанткою виступила Інна Гоч, керівниця водного напряму у WWF Україна. У рамках цього напряму впроваджуються рішення з відновлення українського водного сектору, ревіталізація річок, збільшення відсотка вільно текучих рік, демонтаж застарілих перешкод, відновлення боліт, вивчення захисту осетрових тощо.

Фото: Максим Яковлев

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-