У Черкасах розпочався книжковий фестиваль «Можна все навпаки»

У Черкасах розпочався книжковий фестиваль «Можна все навпаки»

Укрінформ
У Черкасах після річної перерви розпочався четвертий книжковий фестиваль «Можна все навпаки», на якому представлять найновіші й найактуальніші твори сучасної української літератури.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фестиваль триватиме три дні – з 1 по 3 жовтня. Ми запросили тих, хто створює найновіше та найактуальніше в українській літературі. Цьогорічна тема фестивалю «Можна все навпаки», тому наша програма й відповідає цьому лозунгу. Ми не могли залишити Черкаси без книжкового свята, тому шукали різні варіанти для можливості його проведення. передусім, ми подали заявку на грант від Українського культурного фонду. І дуже радіємо, що ця культурна інституція вже втретє підтримала нас та нашу подію», – розповіла організаторка заходу Людмила Фіть.

Читайте також: В Ужгороді сьогодні стартує «Книга-фест»

Особливістю цьогорічного фестивалю буде етностімпанквечірка, яка розпочнеться в п’ятницю увечері. В її програмі – феміністичні події, спортивні змагання між письменниками та професійними баскетболістами, дискусії про політиків-інтелектуалів. Вік відвідувачів – від 6 до 99 років.

Голова громадської організації «Книжковий маестро» Юлія Чабаненко повідомила, що частину подій фестивалю транслюватимуть онлайн. Люди, які хочуть послухати й побачити спікерів фестивалю, поспілкуватися з однодумцями, зможуть увімкнутися з будь-якого гаджета у будь-якому куточку України та світу.

Цього року літературні зустрічі організатори фестивалю планують провести й в інших містах області – Золотоноші, Кам’янці, Городищі й Умані.

Читайте також: У Чернігові презентували збірку творів учнів літературної школи «Кошлатий Борушко»

Проєкт «Черкаський книжковий фестиваль «Можна все навпаки» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ), Державного агентства розвитку туризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-