Кандидата від України на «Оскар» оголосять 24 вересня

Кандидата від України на «Оскар» оголосять 24 вересня

Укрінформ
Переможця національного відбору на премію «Оскар» буде оголошено 24 вересня після засідання Українського Оскарівського комітету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Український Оскарівський комітет запрошує журналістів на пресконференцію з нагоди оголошення переможця національного відбору на висування на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії "Міжнародний повнометражний фільм" від України», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, перед пресконференцією для акредитованих ЗМІ відбудеться преспоказ фільму-переможця. Захід відбудеться в кінотеатрі «Жовтень».

Повідомляється, що участь у пресконференції візьмуть голова Оскарівського комітету України Алік Шпилюк; голова лічильної комісії, представник Національної спілки кінематографістів України Сергій Васильєв; представники Асоціації продюсерів України та Державного агентства з питань кіно; автори фільму-претендента від України.

Читайте також: У жовтні на великі екрани вийде номінований на «Оскар» фільм з Монікою Белуччі

Як повідомляв Укрінформ, 24 вересня відбудеться засідання Оскарівського комітету України з відбору стрічки - кандидата на премію "Оскар" у категорії "Міжнародний повнометражний фільм" від України.

Цього року в національному відборі беруть участь 5 фільмів, усі вони створені за державної підтримки. Це «Відблиск», режисер Валентин Васянович (Україна);

«Стоп –Земля»/Stop-Zemlia, реж. Катерина Горностай, (Україна);

«Носоріг»/Rhino, реж. Олег Сенцов (Україна, Польща, Німеччина);

«Погані дороги»/Bad Roads, реж. Наталка Ворожбит (Україна);

«Чому я живий», реж. Віллен Новак (Україна, Грузія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-