Після пожежі в костелі Будинок органної музики прихистила консерваторія - сьогодні перший концерт

Після пожежі в костелі Будинок органної музики прихистила консерваторія - сьогодні перший концерт

Укрінформ
Національний будинок органної та камерної музики України відкриє у п’ятницю, 10 вересня, свій 41-й концертний сезон.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Держмистецтв.

«Тимчасовий прихисток колективу, що внаслідок пожежі в Костелі Святого Миколая залишився без дому, надала для відкритя сезону Національна музична академія України ім. П. І. Чайковського. Перший концерт сезону відбудеться за планом», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, в концерті «Парад органістів» беруть участь народні артисти України Ірина Калиновська та Володимир Кошуба; заслужені артисти України Валерія Балаховська, Ганна Бубнова, Максим Сидоренко, Ірина Харечко. У програмі: Бах, Вагнер, Фумагаллі, Петралі, Сен-Санс, Елгар, Боельман, Ален, Бортнянський, Скорик.

Читайте також: На відновлення костелу Святого Миколая вже зібрали ₴10,5 мільйона

Підтримати колектив на перший концерт прийдуть міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та голова Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти Галина Григоренко.

Концерт відбудеться в малій залі Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського. Початок - о 19.30.

Захід відбуватиметься з дотриманням карантинних вимог.

Як повідомляв Укрінформ, пожежа в костелі Святого Миколая виникла 3 вересня ввечері на 1 і 2 поверсі органного залу і поширилася на покрівлю. О 23 год. 26 хв. вогонь був ліквідований на площі 80 кв. м. Жертв і постраждалих немає.

За інформацією міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, попередньою причиною займання було коротке замикання в органі. Вогнем пошкоджено внутрішнє оздоблення будівлі та інструмент.

Костел Святого Миколая в Києві зведений у 1899-1909 роках в неоготичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

Читайте також: Миколаївський костел: святині не горять, вони народжуються знову

Будівлю поділили між собою Національний будинок органної та камерної музики України як приміщення для концертів і парафія Святого Миколая Римо-католицької церкви в Україні, яка проводить тут богослужіння.

Як повідомляв Укрінформ, українські підприємці за один день після пожежі зібрали на відновлення постраждалого внаслідок пожежі костелу Святого Миколая в Києві 21 мільйон гривень.

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, на відновлення костелу Святого Миколая в Києві, що постраждав від пожежі, за попередньою оцінкою фахівців, знадобиться більше 75 млн грн.

Міністерство культури та інформаційної політики створило сторінку для збору коштів, на якій станом на 9 вересня зібрано 10,7 млн грн.

Для всіх, хто хоче долучитися до порятунку неповторної перлини Києва, публікуємо рахунок.

Національний будинок органної та камерної музики України:

ЄДРПОУ: 05509524

ІПН: 055095226553

Р/р UA 893003460000026006016844102

Акціонерне товариство "Альфа-Банк" в м.Києві

Призначення платежу: Благодійна допомога на реставраційні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-