Етнографічний кінофестиваль «ОКО» пройде у комбінованому форматі

Етнографічний кінофестиваль «ОКО» пройде у комбінованому форматі

Відео
Укрінформ
У вересні відбудеться Другий міжнародний етнографічний кінофестиваль «ОКО», і він проводитиметься у комбінованому форматі.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно, за підтримки якого проходитиме фестиваль, передає Укрінформ.

“Фестиваль зібрав у свою програму документальні фільми з усього світу і мовою кіно розповідатиме про звичаї, обряди, традиції, релігії та культуру різних країн і народів. У 2021 році фестиваль пройде у комбінованому форматі”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, онлайн-версія "ОКО" відбуватиметься на сайті кінофестивалю з 11 по 18 вересня. Після реєстрації можна буде переглянути більшість фільмів міжнародної та національної конкурсних програм.

Офлайн-частина пройде 16-18 вересня у місті Болграді Одеської області. Тут буде можливість подивитися фільми просто неба на трьох екранах, відвідати зустрічі з режисерами, панельні дискусії, концерти та зануритись в атмосферу етнографічного кінофестивалю.

Читайте також: Гран-прі кінофестивалю в Карлових Варах здобув фільм про біженців

Повідомляється, що цьогоріч фестиваль отримав близько 500 заявок із 73 країн. У міжнародній конкурсній програмі представлені 8 повнометражних та 26 короткометражних фільмів, у національній – 10 повнометражних і 7 короткометражних стрічок.

Програма показів побудована у форматі подорожі: щодня глядачі вирушатимуть у кіномандрівку до певного регіону світу і повертатимуться додому, аби подивитися картини національного виробництва.

Крім того, цього року "ОКО" презентує нову, позаконкурсну секцію художніх та документальних стрічок на теми етнографії, антропології, культури; а також ретроспективу "Африка у фокусі", до якої увійшли кращі роботи з африканського континенту з торішнього фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-