Національний тур «Кіно просто неба» відвідали 50 тисяч глядачів

Національний тур «Кіно просто неба» відвідали 50 тисяч глядачів

Укрінформ
Протягом літа 2021 року проводився масштабний кінотур населеними пунктами України, метою якого було показати сучасне українське кіно громадам, де немає кінотеатрів та можливостей перегляду фільмів на великому екрані з якісним звуком.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Благодійного фонду «МХП - Громаді».

З 5 червня по 24 серпня кінопокази туру відбулися у 43 містечках та селищах 10 областей України. Кінопокази відвідали близько 50 000 глядачів з 342 населених пунктів (43 локації та 299 сусідніх до локацій населених пунктів). За період туру було продемонстровано 122 сеанси, репертуар туру складався з 12 повнометражних та 26 короткометражних українських фільмів.

«Місія туру «Кіно просто неба» багатогранна: ми прагнули зробити доступним громадам перегляд фільмів в якісному форматі, і разом з тим — просувати українську культуру та українські цінності. Фонд «МХП - Громаді» створений для того, щоб розвинути регіони до рівня найкомфортніших місць для життя. Без культурної складової, без проєктів, які надають місцевим жителям доступ до такого рівня подій, цього складно досягнути. Кожен сеанс кінотуру перетворювався в справжнє свято, адже збирались цілі родини. Ми досягли феноменального результату – як в цифровому вираженні, так і на ціннісному рівні. Такий проєкт заслуговує на продовження, тому ми активно думаємо про подальший розвиток», - прокоментувала директор фонду «МХП - Громаді» Тетяна Волочай.

Національний тур «Кіно просто неба», окрім популяризації українського кіно, надав можливість місцевим мешканцям поспілкуватися з зірками українського кінематографа – амбасадорами та гостями кінотуру: Ахтемом Сеітаблаєвим, Богданом Бенюком, Михайлом Іллєнком, Ярославом Пілунським, Андрієм Дончиком, Сашком Лірником та іншими.

Читайте також: Національний тур «Кіно просто неба» охопив 270 населених пунктів у дев’яти областях України

Голова правління Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» Андрій Різоль зазначив: «Я дуже радий, що ми успішно провели Національний тур такого масштабу та складності. Але найбільше я радий тим доброзичливим емоціям, які викликало українське кіно у глядачів по всій Україні».

Під час Національного туру «Кіно просто неба» було зафіксовано рекорди України у двох номінаціях: Найбільша кількість населених пунктів у найбільшому національному кінотурі Україною; а також - Найбільша кількість глядачів в найбільшому національному кінотурі Україною.

В межах кінотуру був започаткований спеціальний освітній проєкт «Кінематографічні майстер-класи для підлітків «Grandparents очима дітей», який реалізувався за фінансової підтримки HBCE Grant Program / Програма грантів НВСЕ, Zagoriy Foundation та Фонду «МХП - Громаді» у партнерстві з командою Жовтий Автобус від ГО «ГЕРОЇ. ЮЕЙ», Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – Дивись українське!», ДержКіно України та компанією PATRIOT Rental.

На майстер-класах навчалися підлітки у віці 14-17 років, які проживають у громадах Канева і Катеринополя Черкаської області, Ладижина та Тульчина Вінницької області, а також Петриківки Дніпропетровської області. 138 підлітків взяли участь у майстер-класах та комплексних практичних заняттях. Під керівництвом досвідчених майстрів українського кінематографа було створено 5 короткометражних робіт, які були продемонстровані на заключному показі Національного Туру «Кіно просто неба» 24 серпня у місті Миронівка.

Національний тур «Кіно просто неба» був реалізований Благодійним фондом «МХП - Громаді» у партнерстві з Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» та за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Партнерами Національного Туру «Кіно просто неба» стали: Райффайзен Банк Аваль, Компанія «Делойт» в Україні, Українська кіноакадемія, UA: Суспільне мовлення, компанія «Вавілон», Еспресо TV.

Ініціативу «Кіно просто неба» було започатковано минулого року. Влітку 2020 року відбулося 3 кінопокази українських стрічок у м. Миронівка (Київська обл.), м. Канів (Черкаська обл.) та с. Степанці (Черкаська обл.). Висока відвідуваність тестових показів та позитивні відгуки місцевих жителів стали поштовхом до масштабування проєкту.

Фото: МХП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-