Документальний фільм «Вусатий фанк» виходить онлайн

Документальний фільм «Вусатий фанк» виходить онлайн

Трейлер
Укрінформ
З нагоди Дня Незалежності онлайн-платформа Takflix випускає музичний документальний фільм «Вусатий фанк».

Про це Укрінформу повідомили у компанії Takflix.

«Стрічка буде доступна у всьому світі з англійськими субтитрами», - ідеться в повідомленні.

«Вусатий фанк» — документальний фільм про феномен української естради 1970-их. Вокально-інструментальні ансамблі, які з’являлися по всій країні, мали стати аналогом тодішніх іноземних поп-рок-гуртів. Утім, замість ретрансляції ідей партії, ВІА створили самобутню українську сцену з хітовими піснями.

Через розповіді очевидців та учасників гуртів «Вусатий фанк» показує, звідки в Радянській Україні з’явилася закордонна музика та як виник самобутній український стиль. У стрічці використані архівні відео- та фотоматеріали, частина яких досі не була оприлюднена.

Автором ідеї та сценарію фільму є Віталій Бардецький – український музичний журналіст та продюсер, який працював із Іриною Білик, гуртами «Скрябін» та «Океан Ельзи».

Читайте також: Назвали переможців «Марафону фільмів: 30 років Незалежності»

«Більшість із цих ансамблів звучать цілком актуально і сьогодні. “Візерунки шляхів”, “Арніка”, “Водограй”, “Жива вода” та інші ВІА мають справжній драйв, оригінальність і якусь непідробну справжність. Саме тому, мабуть, ця музика пережила й утиски радянської системи, і десятиліття забуття», – зазначив Бардецький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-