У програмі Book Space цьогоріч — 150 подій

У програмі Book Space цьогоріч — 150 подій

Укрінформ
Четвертий Міжнародний книжковий фестиваль Book Space, який цьогоріч пройде 3-5 вересня у Дніпрі, оголосив програму заходів.

Про це Укрінформу повідомили організатори заходу.

«Обираючи фокусну тему та події у фокусну програму, ми керувалися, передовсім тим, що хвилює нас усіх – ізоляція та вихід із неї, самотність й налагодження соціальних зв’язків у нових обставинах, акцентуація табуйованих тем, незвичний погляд на відомих постатей, вплив пам’яті та історії на майбутнє», - повідомила креативна директорка Book Space Юлія Лактіонова.

Читайте також: Кількість виданих книжок в Україні за рік зросла на 17%

Загалом упродовж трьох днів фестивалю відбудуться близько 150 подій. Серед них: дискусії, лекції, презентації, зустрічі з авторами, воркшопи, поетичні читання, музичні події.

Усі заходи відбуватимуться у межах дев'яти спецпрограм:

  • «Нова близькість» – присвячена фокусній темі фестивалю;
  • «не/знане» – про маловідомі українцям літератури;
  • «Бібліотека XXI» – про читання майбутнього та інноваційні формати;
  • «Тандеми» – про співіснування та комунікацію між собою творчих людей;
  • видавнича програма – презентації книжок та ідей від видавців;
  • дитяча та підліткова програма – заходи для дітей та підлітків;
  • професійна програма – події для фахівців книжкової сфери;
  • освітня програма «Книжки майбутнього» – дводенний воркшоп для тих, хто цікавиться текстовими проєктами в мережі;
  • музично-поетична програма – поетичні читання та музичні події.

Про маловідомі українцям літератури та українську як маловідому світові йтиметься у програмі «не/знане», в якій візьмуть участь автори з Фінляндії, Туреччини, Греції, Гани та Філіппін, а також їхні українські колеги, що заглиблені у ці теми.

Читайте також: Видавництва, які випускають не менше 50% книжок українською, мають право на пільги

Окрема спецпрограма буде присвячена читанню майбутнього «Бібліотека XXI», на якій дискутуватимуть про те, як виховати вдумливого читача і якими взагалі є перспективи читання, чим є інформація та знання у сучасному світі, який вигляд мають інноваційні бібліотеки та чим привабити туди відвідувачів.

Про взаємодію творчих особистостей і вплив дружби на творення спільних проєктів поговорять у спецпрограмі «Тандеми».

На презентації книжок та зустрічі з авторами традиційно запрошують в межах видавничої програми. Для дітей та підлітків готують майже пів сотні подій у межах дитячо-підліткової спецпрограми.

Читайте також: Торік в Україні припинили свою діяльність 343 видавництва та 48 книгарень – Кремінь

Більшість подій фестивалю відбуватимуться на Фестивальному причалі, що на Січеславській Набережній. Тут будуть розміщені сім спеціальних павільйонів із подієвими сценами: павільйон фокусної теми «Нова близькість», павільйон інновацій «Бібліотека ХХІ», дорослий павільйон, дитячий павільйон, павільйон «Майстерки», «Сцена над водою» та музично-поетична сцена.

Book Space – це найбільша книжкова подія сходу України, один із наймасштабніших літературних фестивалів України та перший український книжковий фестиваль із постійним фокусом на інноваціях у книговиданні. Фестиваль відбувається щороку у Дніпрі, починаючи із 2018-го. Організатором події є муніципальна програма «Культурна столиця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-