20 серпня: народний календар і астровісник

20 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
На цей день слід планувати найважливіші головні справи

Православна церква вшановує пам’ять преподобного Пимена. Жив у XI столітті, з дитинства був схильний до різних хвороб, та сприймав їх як дорогу, котру маєш пройти, якою б вона не була. Прийняв чернецтво у Києво-Печерській лаврі. За своє смирення Пимен удостоївся святої кончини. Пимену Багатохворобливому моляться під час важких хвороб.

Народні прикмети. Цього дня потрібно було пригощати хворих і сиріт яблуками, медом та пирогами.

Якщо лелеки готуються до відльоту, осінь буде холодною. Ластівки збираються у великі зграї – до грози. При сході сонця зоря має червоний колір - до дощу.

Іменинники: Олексій, Василь, Михайло, Іван, Дмитро

12-13-й місячний день. Місяць у знаку Водолій. Поєднання успіху та енергії. На цей час слід планувати найважливіші й найвідповідальніші справи.

Період гарний для людей, що працюють з електрикою, електронікою, новими технологіями.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 році: +8,6°С, а найтеплішим у 1946-му: +39,3°С.

Геомагнітна ситуація. Низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Нічне небо. Юпітер у протистоянні з Сонцем. Це означає, що ця планета, Земля і Сонце утворюють одну лінію. На деякий час Юпітер стане найяскравішим космічним об'єктом після Місяця. Шукати його треба над південним обрієм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-