У Вінниці відкрилася виставка сучасного мистецтва, абстракції та сайарсізму

У Вінниці відкрилася виставка сучасного мистецтва, абстракції та сайарсізму

Фото
Укрінформ
У вінницькій галереї «Арт-шик» відкрилася виставка, на якій представлені витвори сучасного мистецтва, у тому числі нового напрямку - сайарсізму.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив голова ГО «Кращий художник», народний художник України Володимир Козюк.

«Цього року наша громадська організація зініціювала міжнародний віртуальний конкурс із сучасного мистецтва, абстракції і сайарсізму. Головна його мета – популяризація найкращих зразків сучасного світового мистецтва і обмін досвідом між художниками з усього світу. А також створення платформи для формування колекцій художніх творів. Завдяки конкурсу ми зуміли об’єднати художників та діячів культури більш ніж із 20 країн світу. Вони напрацювали низку неймовірних робіт, частину з них ми презентуємо у галереї сучасного мистецтва «Арт-шик» у Вінниці», - розповів Козюк.

Виставка сучасного мистецтва у Вінниці / Фото: Антоніна Мніх, Укрінформ

Він уточнив, що виставка проходить у межах V Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist – 2021». Це перша презентація робіт відомих майстрів у царині сучасного мистецтва, абстракції і сайарсізму, таких виставок в Україні ще не було.

Козюк зазначив, що в експозиції представлені роботи світового рівня авторства українських митців з різних країн світу. Серед них - картини Катерини Білетіної, Євгенії Божко, Олександра Брітцева, а також скульптури Влада Волосенка.

Окрім того, на виставці можна побачити роботи французьких художників, зокрема, Жана-Філіпа Дюньє, Еріка Лесіна та Олівера де Кейрона.

Читайте також: У Вінниці стартує міжнародний мистецький пленер «Кращий художник»

Сайарсізм - це напрямок в образотворчому мистецтві, насамперед у живописі, який зародився на початку XXI століття. В його основі - наука про внутрішній художній простір, яка спирається на вивчення внутрішнього світу людей. Таким чином, художнику вдається зобразити об'єкт одночасно з різних сторін (реальної, абстрактної й ментальної) та підкреслити властивості, невидимі при класичному зображенні об'єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-