У прокат вийшов документальний трилер «Байконур. Вторгнення» Ангела Ангелова

У прокат вийшов документальний трилер «Байконур. Вторгнення» Ангела Ангелова

Укрінформ
Документальний трилер "Байконур. Вторгнення" режисера Ангела Ангелова вийшов в український кінотеатральний прокат.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Фільм розповідає, як двоє українських дослідників-екстремалів, ризикуючи життям, потрапляють на засекречену територію космодрому Байконур, щоб на власні очі побачити запуск ракети "Союз". Їм не радять цього робити, адже на території космодрому діє законодавство РФ і за “шпигунство і розголошення державної таємниці” можна потрапити у в’язницю на термін від 8 до 20 років. Проте хлопці вирішують ризикнути й зняти документальний екшн про свою подорож», - ідеться в пресрелізі.

Як зазначає режисер Ангел Ангелов, для нього фільм "Байконур. Вторгнення" – це дослідження людської природи через призму неймовірної пригоди, але це також мрія. Мрія побачити та зафільмувати з нелегальної точки те, що не під силу кожному. Побачити на власні очі запуск справжньої ракети, дослідити радянські космічні кораблі та, звісно, відзняти документальне пригодницьке кіно.

Повідомляється, що світова прем’єра фільму "Байконур. Вторгнення" відбулася на IV Кінофестивалі "Kharkiv MeetDocs" і отримала приз глядацьких симпатій, встановивши рекорд переглядів. А міжнародна прем’єра - на XIV Міжнародному кінофестивалі документального кіно Artdocfest/Рига, де стрічка отримала нагороду журі "За амбітну ідею, ризиковане рішення і блискучий результат".

Фільм створений компанією DGTL RLGN за підтримки УКФ. Промокампанія картини здійснюється за підтримки Держкіно.

Фото: Держкіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-