В Одесі стартував міжнародний книжковий фестиваль «Зелена хвиля»

В Одесі стартував міжнародний книжковий фестиваль «Зелена хвиля»

Фото
Укрінформ
В Одесі 5 серпня стартував Міжнародний книжковий фестиваль «Зелена хвиля» – щорічне місце зустрічі українських та іноземних видавців, книгорозповсюджувачів, письменників, критиків і читачів, масове свято книги.

Як передає Укрінформ, урочисте відкриття 25-го щорічного фестивалю відбулося о 17.00, але зранку в парку ім. Т. Г. Шевченка («Книжкова алея») вже можна було купити нові книжки та зустрітися з їх авторами. Зокрема, пройшла творча зустріч з Володимиром Рутківським та презентація його книги «На берегах пам’яті: із книги спогадів». 

У рамках програми «Одеса в літературі. Література в Одесі» відбулися презентації книг письменників Віктора Голованя, Аркадія Рибака, Ігора Потоцького, презентація нових видань Одеського літературного музею тощо.

Сьогодні ж проходитимуть поетичні читання учасників студії «Зелена лампа» та вечір пам’яті Михайла Жванецького.

Як повідомляють засновники, перша частина фестивалю - книжковий ярмарок, проходитиме з 5 по 8 серпня і збере близько 120 учасників, серед них 25 учасників програми для дітей та підлітків. За 4 дні пройде 80 заходів.

Міжнародний книжковий фестиваль «Зелена хвиля» в Одесі / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

6 серпня в рамках акції "Книги з добрих рук" учасники фестивалю передадуть книги тим, хто цього потребує, і цим, можливо, започаткують традицію поступового оновлення бібліотек у соціальних закладах.

У книжковому ярмарку беруть участь 25 українських видавництв, 18 книготорговельних підприємств, освітні та культурні установи, поліграфічні підприємства, автори з власними книжками.

Крім зустрічей з авторами та видавцями, фестиваль передбачає концертні заходи, гастролі театрів, дискусії, конкурси, благодійні програми, які проходитимуть на різних локаціях.

Програма фестивалю «Зелена хвиля» триває понад два місяці – з 5 серпня по 10 жовтня. 

Заходи фестивалю проходять в гібридному форматі – офлайн, офлайн+онлайн, онлайн.

Проєкт підготовлено за підтримки Українського культурного фонду.

Фестиваль проводиться в Одесі з 1996 року. Включає в себе книжковий ярмарок, міжнародну програму заходів і спецпроєктів офлайн і онлайн.

Наприкінці 2019 року Одеса отримала титул «Місто літератури ЮНЕСКО» і увійшла до Мережі креативних міст ЮНЕСКО. Команда «Зеленої хвилі» входить в робочу групу «Одеса – місто літератури ЮНЕСКО».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-