31 липня: народний календар і астровісник

31 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Дізнаємось, якою буде зима та осінь, і як треба цього дня подорожувати

Сьогодні в нас Іоанна Багатостраждального, ченця Києво-Печерської лаври ХІІ століття. Юнаком прийшов Іоанн у монастир, молився, постився, працював, але виявилось, що монахом він не став: його весь час переслідували сексуальні видіння. Іоанн носив на собі залізні вериги, але нав’язливі думки залишили тільки тоді, як напередодні Великого посту він звелів замурувати себе по плечі в печері. Нині нетлінні мощі святого знаходяться в Антонієвих печерах Києво-Печерської лаври.

У цей час закінчувалися жнива, і люди освячували свої серпи, щоб знаряддя праці послужили їм і на наступний рік. Розігрівали лазні, парили віники з трав і квітів, щоб змити з себе страдну втому.

За народною прикметою, якщо липень був спекотний, зима буде морозною. Шишки тільки на верхівках дерев – морози будуть не раніше січня. Листя на березі починає жовтіти – до ранньої осені.

Іменинники: Іван, Кузьма, Степан

21-й місячний день. Місяць у знаку Телець. День сприятливий для подорожей, але бажано наземним транспортом. А також для торгівлі, заготівлі продуктів про запас.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1922 році: +9,9°С, а найтеплішим у 2005-му: +34,7°С.

Геомагнітна ситуація. Незначна геомагнітна активність, неістотні збурення. Імовірність магнітної бурі дорівнює 5 відсоткам, а вірогідність сильного магнітного шторму - 1 відсоток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-