Короткометражний фільм Буковської «Бульмастиф» вийшов онлайн

Короткометражний фільм Буковської «Бульмастиф» вийшов онлайн

Укрінформ
На онлайн-платформі Takflix вийшла стрічка української режисерки Анастасії Буковської «Бульмастиф».

Про це Укрінформу повідомили у Takflix.

«Фільм доступний українською з англійськими субтитрами на території України. Режисеркою фільму є Анастасія Буковська — засновниця Family Production... Головні ролі у фільмі виконали Євген Ламах («Крути 1918», «Черкаси»), Олексій Горбунов та Ніна Антонова. Оператор фільму – Антон Фурса («Додому»)», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, «Бульмастиф» – це історія ветерана АТО Міті, який намагається повернутися до мирного життя. Одного вечора він зустрічає загубленого бульмастифа. Собака допомагає герою відпустити спогади про пережитий досвід. «Бульмастиф» – це алегорична оповідь про посттравматичний розлад і те, як люди по-різному з ним справляються.

Читайте також: Фільм Васяновича «Звичайна справа» вийшов онлайн

«Актуальність теми полягає в тому, що суспільство забуває про трагедії, які відбуваються поруч, і не готове приймати назад людей, що потребують психологічної підтримки. Потік новин робить нас черствими до навколишньої дійсності, і герої новинних зведень стають лише частиною неминучої статистики. Тому людина, яка пережила війну, стихійне лихо або хворобу, постає перед вибором: закритися в собі і намагатися забути про все або кожного дня нагадувати собі й оточуючим про те, що сталося», - коментує Буковська.

«Бульмастиф» на Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість» визнали найкращим короткометражним фільмом Міжнародного конкурсу, лауреатом призу Екуменічного журі та Спеціального диплома журі Національного конкурсу. Фільм став лауреатом «Золотої Дзиґи» в номінації «Найкращий короткометражний фільм», а також учасником низки міжнародних кінофестивалів.

Трейлер фільму тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-