У Тернополі стартував музичний фестиваль «Файне Місто»

У Тернополі стартував музичний фестиваль «Файне Місто»

Укрінформ
Головна музична подія року на Тернопільщині - фестиваль «Файне Місто» - розпочався сьогодні на околиці обласного центру.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проводимо такі фестивалі, починаючи із 2013 року. Правда, торік через пандемію не влаштовували музичну імпрезу, зате цього року вона триватиме досить потужно упродовж п’яти днів. На семи фестивальних сценах зголосилося виступити майже сто виконавців з України та зарубіжжя, які даруватимуть гостям своє мистецтво. Серед запрошених - і фіналіст Євробачення, популярний український гурт «GO_А», - розповів кореспонденту агентства один із співорганізаторів музичного фестивалю Максим Черкашин.

За його словами, під час такого свята музики і пісні діятиме «магічний портал», через який проходитимуть гості фестивалю на «територію вільних людей», яка, як і кожне місто, матиме свої райони, певні тематичні мистецькі зони із цікавими інсталяціями.

Працюватиме і музей фестивалю, різноманітні молодіжні розважальні локації, а в рамках проєкту «Тернопіль - молодіжна столиця України» можна буде пройтися алеєю громадських організацій, які оригінально презентуватимуть свої доробки.

Читайте також: На «Файне місто» запросили російські гурти - влада Тернополя поскаржилася СБУ

Заключні акорди музичного фестивалю пролунають на головній фестивальній сцені у неділю, 1 серпня.

«Файне Місто» — український музичний фестиваль просто неба, що традиційно відбувається у липні-серпні в Тернополі з 2013 року. Назва фестивалю походить від назви пісні Братів Гадюкіних «Файне місто Тернопіль». Мета його проведення – популяризація серед молоді активного відпочинку та розвитку фестивального руху в Україні.

Музичний фестиваль «Файне місто» за версією журналу «Крок у Rock» у 2015 році було визнано найкращим фестивалем України.

Фото: fainemisto.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-