У Києві презентували книгу Юлії Любшиної «Мурашки з Житомира»

У Києві презентували книгу Юлії Любшиної «Мурашки з Житомира»

Фото
Укрінформ
У столиці у п’ятницю пройшла презентація пригодницької книжки письменниці Юлії Любшиної «Мурашки з Житомира», яку ілюстрував художник та дизайнер Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ” Ігор Любшин.

Презентація книжки пройшла в Укрінформі, передає кореспондент агентства.

“Ми радо презентуємо нашу книжку - про дитинство, про дитячі спогади, про мої історії та історії Ігоря, історії, які зустрічалися у кожного з нас у дитинстві. У цій нашій книжці - фактично 17 оповідань, які розповідають про пригоди кількох хлопців. Вони живуть у Житомирі у 90-ті роки і, звичайно, у буремний час, але вони взагалі не зважають на це, бо дитинство — це свій буремний час”, - зазначила письменниця.

За її словами, цю книгу вони з Ігорем Любшиним почали писати раніше, під час перебування в Очакові, коли Ігор почав розповідати про своє дитинство, зокрема, розповів історію як вони з другом планували вкрасти бочку з квасом (символічна бочка з квасом була присутня і на презентації книги - ред.). Сама книга, як уточнила авторка, писалася орієнтовно півтора року.

Зі свого боку ілюстратор книги пояснив, чому вона так називається.

“Чому мурашки? Бо нас (двох хлопців — ред.) так називали: “брати-мурашки”, ми всюди були як мурашки — совали свій ніс. Це історії, які стосуються і двох братів, і їх компанії друзів. Тобто, загалом їх всіх називали “мурашки”, бо вони все разом щось робили — хуліганили чи халабуду робили, чи скарби шукали тощо”, - сказав він.

Як уточнила Любшина, ця книга була створена для того, щоб “воно (ці історії — ред.) залишилося, щоб воно було, бо наша внутрішня дитина - вона все одно є, і це все пам'ятається з дитинства, це — цінне для нас”.

Читайте також: Виставка Ігоря та Юлії Любшиних «13 Апостолів Боротьби» відкрилась в Укрінформі

За словами Ігоря Любшина, ця література загалом - підліткова, “але ми на практиці побачили, що подобається вона людям і за 60 років, і за 70 років, бо там багато того, що і у них було у дитинстві”.

“Ще буде продовження (цієї книги - ред.), і у другій частині буде вже залишок цих історій, і вони були в Одесі. Там жив мій дідусь, і він нас часто запрошував до Одеси. Ми там відпочивали, теж були різні історії. Вони будуть менше пов'язані з “мурашками”, але десь може половина історій буде про них”, - поінформував Любшин.

Під час події авторка зачитала кілька історій із виданої книги, серед яких історії про те, як діти викликали дух співака Володимира Висоцького, про баян і троянди та інші.

Читайте також: Оголоcили фіналістів другого Book Pitch, чиї книжки екранізують

На презентації книжки також була присутня одеська письменниця Євгенія Подмаркова.

Відгуки до книги залишили заслужений журналіст України Любов Жаловага і письменники Валерій та Наталія Лапікури.

Вартість книги — 150 гривень, наклад — 100 примірників. Книгу можна замовити безпосередньо в авторів — Юлії та Ігоря Любшиних.

Читайте також: В Олешківських пісках відбудеться спецпроєкт Dream Гогольfest

Як повідомлялося, 22 березня в Естонії відбулася презентація книги письменника, журналіста, літературознавця, власного кореспондента Укрінформу Олега Кудріна «Ліна Костенко», присвяченої життю і творчості видатної української поетеси.

Фото: Юлія Любшина, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-