Сумщина лідирує за часткою україномовних пісень у радіоефірі

Сумщина лідирує за часткою україномовних пісень у радіоефірі

Інфографіка
Укрінформ
За підсумками I півріччя Сумська область стала лідером серед регіонів нашої держави за часткою пісень українською мовою в ефірі радіостанцій.

Про це у Фейсбуці повідомила представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариса Якубенко, передає Укрінформ.

"Моніторинги, проведені представництвом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Сумській області в I півріччі 2021 року, зафіксували, що добовий обсяг пісень українською мовою становить 84%", - йдеться у дописі.

За словами Якубенко, найбільший показник (100%) мають шість ФМ-радіостанцій області - в Конотопі, Ромнах, Тростянці, Охтирці, Білопіллі та Шостці. Загалом на Сумщині моніторили 11 місцевих телерадіокомпаній.

Відповідно до наведених Якубенко даних Нацради, на другому місці після Сумщини - Рівненська область (82%), на третьому - Івано-Франківська (72%).

Читайте також: На радіо кожна друга пісня звучить українською

Як відомо, згідно із законодавством в ефірі вітчизняних радіостанцій україномовних пісень має бути не менше 35% від загального обсягу. На сьогодні середньозважений загальноукраїнський показник - 57%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-