Фестиваль народного хорового співу на Вінниччині збере колективи із шести країн

Фестиваль народного хорового співу на Вінниччині збере колективи із шести країн

Укрінформ
На Вінниччині у м.Іллінці 16-17 липня відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс народного хорового співу імені В.Іжевського «Над Собом пісня дзвінко лине», у якому візьмуть участь понад 40 колективів з України та п'яти зарубіжних країн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив організатор фестивалю - директор КЗ «Центр культури, мистецтва та естетичного виховання Іллінецької міської ради» Микола Романов.

«Наш фестиваль-конкурс заснований на честь відомого хорового диригента, композитора, фольклориста, родоначальника народного хорового співу на Вінниччині Віталія Іовича Іжевського. Цьогоріч він проводиться уп'яте. Це буде велике свято традиційної народної пісенної культури, яке дозволить виявити та підтримати талановитих виконавців народних пісень. Цьогоріч приймаємо майже 500 артистів, а разом із заочними учасниками з нами пофестивалить близько двох тисяч хористів», - повідомив Романов.

Читайте також: VINNYTSIA JAZZFEST цьогоріч триватиме з 1 до 3 жовтня

За його словами, цьогоріч фестиваль присвячений 30-річчю незалежності нашої країни і проходить під гаслом «Пісня єднає Україну». Він триватиме упродовж двох днів. Через пандемію коронавірусу захід пройде в очно-заочному форматі. Так, до Іллінців прибудуть 20 хорових колективів з 15 областей України, загалом участь у фесті візьмуть понад 40 хорів, у тому числі з Молдови, Румунії, Латвії, Білорусі та Греції.

Хори змагатимуться в майстерності з народного та академічного співу - представлять по три номери, причому один із творів виконуватимуть без музичного супроводу. Визначатиме переможців фахове міжнародне журі.

Читайте також: На Вінниччині відбудеться фестиваль просто неба Operafest Tulchyn-2021

У п'ятницю, 16 липня, відбудуться урочисте відкриття, парад учасників фестивалю, а також проведення конкурсу, а наступного дня - концерт переможців на центральній площі міста. У дні проведення фестивалю працюватимуть містечко майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, а також фестивальний ярмарок вуличної їжі «Іллінці Food-fest».

 Фото: illintsi.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-