Національний симфонічний оркестр відкриває проєкт «Музика ПростоНеба»

Національний симфонічний оркестр відкриває проєкт «Музика ПростоНеба»

Укрінформ
У Києві 26 червня відбудеться перший безкоштовний концерт у межах проєкту «Музика ПростоНеба» за участі Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

«На глядачів чекають о 14.00 у Великому залі імені Героя України Василя Сліпака Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського. Вхід на подію вільний», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, в програмі прозвучать твори молодих українських композиторів: А. Бєліцька - «Volatus» для симфонічного оркестру; Є. Дубовик - «The year of 2020» для симфонічного оркестру; О. Сук - «Diairesi» для фортепіано та симфонічного оркестру; У. Бекіров - Концерт для фортепіано та симфонічного оркестру №1; В. Кузнецов - «Piano concetto» для фортепіано та симфонічного оркестру»; Е. Кравчук - «Ephemerality» для симфонічного оркестру. Диригент - Юрій Літун.

Читайте також: Фестиваль Odessa Classics відкрився концертом у театрі опери та балету

У пресслужбі нагадали, що проєкт «Музика ПростоНеба» - це серія концертів, що відбудуться впродовж літа за ініціативи Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти та за участі філармонійних оркестрів на відкритих концертних майданчиках Києва та більшості обласних центрів: від Ужгорода до Харкова та від Одеси до Чернігова.

Кожна з концертних програм, що звучатиме в межах проєкту, представлятиме музику українських композиторів різних історичних періодів: від епохи бароко до сучасної академічної музики.

Новини та афіша концертів - на сторінках події «Музика ПростоНеба» та Держмистецтв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-