У Харкові День музики відзначили ходою та  концертом на воді

У Харкові День музики відзначили ходою та концертом на воді

Фото, відео
Укрінформ
Концертом на воді "Музичний сплав" та Музичною ходою центром міста у Харкові відсвяткували День музики як частину всесвітнього фестивалю Fete de la Musique, що відбувається цього дня кожного року.

Коментар щодо події кореспонденту Укрінформу надала співорганізатор свята музики, директор ГО «Культурна агенція А» Аліна Ханбабаєва.

"Це вже восьмий за рахунком День музики у Харкові з 2014 року, причому в 2020 році через карантин він пройшов онлайн, і тоді Харків та Львів були поєднані музичними стрімами. Сьогоднішній День музики є дуже насиченим за кількістю подій. Він почався об 11:30 музичними квестами на 10-х локаціях і включив до себе інші культурні акції просто неба: ярмарку художніх робіт студентів Харківської державної академії дизайну та мистецтв, поетичні читання, театральні перформанси за участю, у тому числі дитячих театрів-студій, а також кіносеанси та майстер-класи від художників та музикантів. Але справжніми несподіванками для глядачів стали концерт на воді "Музичний сплав" та музична хода центром міста від площі Конституції до Муніципальної галереї", - зазначила Ханбабаєва.

Харків відзначив День музики/Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

За її словами, вперше у Харкові виконавці етно з культурного центру Drum Space вперше влаштували сплав річкою Лопань, під час якого грали на екзотичних музичних інструментах. Окрім гонга, глядачі під час концерту на воді почули диджеріду, барабани та інші інструменти та побачили виступ танцюристів. Цим концертом виконавці приєдналися до всесвітньої акції "Цей момент у часі", вшановуючи пам’ять людей, які померли внаслідок пандемії.

Читайте також: Лікарі «швидкої» з Львівщини гайнули у танок під Jerusalema Dance Challenge

"Щодо традиційної музичної ходи, то вона, як і в 2014 чи 2015 роках, зібрала понад сто музикантів, які у гримі та карнавальному одязі - клоунів та клоунес, піратів, янголів та демонів - пройшли від площі Конституції вулицею Римарською та попрямували до Муніципальної галереї та при цьому грали, демонструючи можливості своїх гітар, акордеонів, труб, барабанів, а також співали та танцювали, і до них охоче приєднувалися містяни", - розповіла Ханбабаєва.

Вона додала, що починаючи з цього року до організації Дня музики у Харкові можуть долучатися всі бажаючи. Цьогоріч це близько 100 громадських організацій, інституцій, концертних майданчиків, закладів, а також музикантів та художників, які об'єдналися, щоб влаштувати спільне свято.

Читайте також: Рок-фестиваль «Тарас Бульба» визначився з датою та форматом

Свято музики на відкритих майданчиках продовжуватиметься до 22:00, а потім перейде у нічні клуби. Вхід на всі події цього дня безкоштовний, як й усюди у світі.

Фестиваль Fete de la Musique з’явився в Парижі у 1982 році, а у 1985-му отримав міжнародний статус. Зараз його відзначають більш як у 1 000 містах 120 країн, від Франції та Німеччини до Коста-Рики та Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-