Рок-фестиваль «Тарас Бульба» визначився з датою та форматом

Рок-фестиваль «Тарас Бульба» визначився з датою та форматом

Укрінформ
Один із найстаріших фестивалів України, рок-фестиваль «Тарас Бульба» відбудеться 16-18 липня у Дубні на Рівненщині.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив головний організатор масштабної музичної події року, директор фестивалю Микола Арсенюк.

«Проведення цьогорічного фестивалю було під сумнівом. Адже торік, через пандемію ми не змогли його провести. Навіть дехто пропонував нам вдатися до онлайн-формату, але відмовилися від такої ідеї. А цього року проведемо його із дотриманням усіх карантинних вимог, під гаслом «Фестиваль «Тарас Бульба» – 30 ROCK’ів на варті української рок-музики». Визначилися із локаціями музичної імпрези, під час якої, крім головної, діятимуть альтернативна та літературні сцени, дитячі галявини, козацький курінь», - розповів Арсенюк.

Читайте також: На Поліссі відбудеться фестиваль «Водіння куста»

Щодо цьогорічної конкурсної програми, то, за його словами, вже цієї суботи у Києві розпочнеться прослуховування молодих гуртів. Прослуховуватимуть потенційних виконавців і у Харкові. Уже отримано понад 100 заявок. Але за титул найкращого музичного гурту на фестивалі змагатимуться лише 14 колективів.

Найкращі українські гурти виступатимуть у жанрах від поп-року до блек-металу. Серед учасників будуть і гості із сусідніх країн. За підсумками голосування журі оберуть переможців, які отримають Гран-прі та призи за перші три місця.

Під час фестивалю окремою локацією стане «Курінь печерської сотні», на альтернативній сцені звучатимуть інді, фолк, кантрі, електронна музика. А на Літ-Арт-платформі виступатимуть акустичні виконавці, будуть поетичні батли, кобзарі, лірники, барди. Пройдуть і літературні дискусії відомих українських поетів та письменників.

Читайте також: Вийшов новий трейлер стрічки «Вусатий Фанк» про золоту епоху української поп-музики

Як повідомляло агентство, рок-фестиваль «Тарас Бульба» вперше відбувся у 1991 році в Дубні на Рівненщині, неподалік князівського замку, саме там, де тривали події Гоголівського «Тараса Бульби».

За 30 років проведення цієї музичної імпрези, фестиваль розширив свої жанрові напрямки.

Рок-фестиваль «Тарас Бульба» проводиться за підтримки Українського культурного фонду.

Фото: DailyMetal

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-