Ткаченко радить подивитись фільми Миколайчука

Ткаченко радить подивитись фільми Миколайчука

Укрінформ
Кіномитець Іван Миколайчук завдяки своїй майстерності відкрив нову сторінку українського поетичного кінематографа.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі.  

"Роль Тараса Шевченка у «Сні» чи Івана Палійчука в «Тінях забутих предків» чи режисура «Вавілону ХХ». Все вдавалося Івану Миколайчуку, День народження якого саме сьогодні. Сьогодні легенді б виповнилося 80 років.

Іван Васильович, крім того, що був геніальним актором, завдяки своїй майстерності відкрив нову сторінку українського поетичного кінематографа. Саме своєю щирістю, незабутньою стилістикою та почерком. А ще – своїм бажанням не лише зніматися в кіно, а ще й створювати фільми", - написав Ткаченко.

Читайте також: Іван Миколайчук - митець, якого Україна не забуде

Він зазначив, що саме тому Миколайчук – один з найбільш шанованих акторів та режисерів України. "Чим не привід згадати про маестро та подивитись його фільм? Я, наприклад, із задоволенням перегляну «Небилиці про Івана» за його сценарієм", - додав міністр.

Іван Миколайчук - видатний український кіноактор, сценарист, режисер та письменник, лауреат Шевченківської премії 1988 року (посмертно). Народився у с.Чорториї Кіцманського району Чернівецької області 15 червня 1941 р. в сім’ї прохідника-залізничника. Зіграв 34 ролі в кіно, написав 9 сценаріїв та має дві режисерські роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-