Держкіно презентує онлайн-прем'єру фільму «Віолончель»

Держкіно презентує онлайн-прем'єру фільму «Віолончель»

Відео
Укрінформ
Державне агентство з питань кіно пропонує до перегляду на своєму YouTube-каналі стрічку «Віолончель» - дебютний короткометражний фільм режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Держкіно.

«Стрічка увійшла до четвертого кіноальманаху "Українська Нова Хвиля", а також до збірок короткометражних фільмів "Любов. Live" і "Чоловік та жінка"», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у 2015 році стрічка отримала Спеціальну відзнаку журі Національного конкурсу Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» за найкращий сценарій, який написала Марина Степанська.

«Віолончель» - фільм про мрію, яка може розповісти про людину більше, ніж тисячі слів. Чоловік та жінка зустрічаються погожою дниною серед кримського степу. Вона щойно купила в місті віолончель, не змогла з нею сісти в автобус і змушена йти додому пішки. Він опинився тут зовсім випадково. У кожного за плечима своє життя, але хто сказав, що вони не можуть змінити його хоча б на один день? Вони вигадують своє минуле і своє сьогодення. Але чи вони неправі?

Читайте також: Творча група української драми "Свято Хризантем" завершила зйомки на Балканах

Головні ролі в картині виконали Андрій Ісаєнко, Катерина Качан та Микола Боклан.

Фільм створено ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені О. Довженка» за підтримки Держкіно. Загальна вартість виробництва фільму склала 1 млн 669 тис. грн (100% державної фінансової підтримки).

Читайте також: Документальний фільм «Жива ватра» можна подивитися онлайн

Як повідомляв Укрінформ, на ювілейному 30-му кінофестивалі European Film Festival (EUFF) у Сінгапурі Україну представлятиме створена за підтримки Держкіно стрічка «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» режисера Михайла Кострова.6

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-