Документальний фільм «Жива ватра» можна подивитися онлайн

Документальний фільм «Жива ватра» можна подивитися онлайн

Укрінформ
Документальний фільм Остапа Костюка «Жива ватра» доступний онлайн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно.

«Стрічка режисера та сценариста Остапа Костюка «Жива ватра» - це мистецький документальний фільм про життя вівчарів українських Карпат та долю традиційного ремесла на тлі сучасних змін, який став підсумком 10-річного дослідження режисером гуцульської культури», - ідеться в повідомленні.

Живою ватрою називали вогонь, який не згасав впродовж 4-місячного полонинського сезону і служив оберегом гірського вівчарства. Стародавній обряд запалювання «живої ватри» здійснювався на Гуцульщині до середини XX століття.

Читайте також: Фільм «Іван Сила» тепер можна подивитися онлайн

Події картини розгортаються в Карпатах, де живуть троє чоловіків різних поколінь: 82-річний Іван самотньо проводить старість й готується до смерті, 10-річний Іванко розпочинає життя з чистого листа у школі-інтернаті в райцентрі, а 39-річний Василь займається тваринним господарством. Та навесні всі троє піднімуться в гори.

«Це фільм про людське покликання. Про щоденну працю, без вихідних і права на слабкість. Про гармонійний світ, який ми втратили, прагнучи комфорту, і дитинство, яке ми залишаємо, начепивши на себе ролі дорослих», - зазначив режисер Остап Костюк.

Режисер та сценарист – Остап Костюк, оператори-постановники – Олександр Поздняков та Микита Кузьменко, композитор – Алла Загайкевич, продюсери – Геннадій Кофман, Данило Вулицький, Ольга Бесхмельниціна.

Картину створено ДП «Національна кінематека України» за підтримки Держкіно. Загальна вартість виробництва фільму - 1 млн 199 тис. 400 грн (100% державної фінансової підтримки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-