«Французька весна»: стартував фестиваль допрем’єрних показів кіноновинок

«Французька весна»: стартував фестиваль допрем’єрних показів кіноновинок

Укрінформ
23 квітня стартували допрем’єрні покази у межах сімнадцятого фестивалю «Французька весна в Україні - 2021».

Про це Укрінформу нагадали у компанії «Артхаус Трафік».

«Цьогоріч Французький Інститут, вперше у форматі онлайн, представляє допрем'єрні покази найкращих французьких фільмів 2019-2020 років глядачам всієї України. Переглянути п’ять кіноновинок можна безкоштовно на сайті https://printempsfrcinema.com.ua до 2 травня», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, стрічки доступні на території України й демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Читайте також: Посол Франції відкрив виставку робіт українського фотографа «Східний пейзаж»

У програмі - п’ять фільмів різних жанрів, тож кожен знайде собі щось до смаку: ромком «Він і вона», мелодрама «Чоловік і жінка: найкращі роки», історичний байопік «Генерал де Голль», комедія «Школа хороших дружин» і фантастична мелодрама для родинного перегляду «Останнє життя Сімона».

Як повідомляв Укрінформ, картина «Він і вона» – робота неодноразового номінанта та переможця міжнародних кінофестивалів Седріка Клапіша, яка ламає стереотипне уявлення про жанр романтичної комедії. Головні герої стрічки – хлопець і дівчина, які спочатку навіть не здогадуються про існування одне одного, хоча ходять тими ж вулицями, відвідують ті самі крамниці, навіть мешкають буквально через стіну.

Мелодрама «Чоловік і жінка: Найкращі роки» – повернення режисера Клода Лелуша до свого найбільш знакового фільму – оскароносного «Чоловіка та жінки». Стрічка розповідає про мешканця будинку для престарілих, який страждає на хворобу Альцгеймера і виразно пам’ятає лише свою історію кохання з жінкою, з якою познайомився 52 роки тому. Як і в першому фільмі 1966 року та його продовженні «Чоловік і жінка: 20 років потому» 1986-го, головні ролі виконують Жан-Луї Трентіньян та Анук Еме.

Читайте також: Фестиваль «Французька весна в Україні» оголосив кінопрограму

Біографічна історична драма «Генерал де Голль» розповідає про становлення лідера французького Спротиву в розпал Другої світової війни. У головній ролі – Ламбер Вільсон.

Події комедії «Школа хороших дружин» із Жульєт Бінош розгортаються навколо власниці школи для домогосподарок і відбуваються в травні 1968 року, коли у Франції набирає обертів феміністичний рух.

Фантастична мелодрама «Останнє життя Сімона» про восьмирічного хлопчика, який має надздібності – може перевтілюватися в будь-яку людину, якої коли-небудь торкався.

Як повідомляв Укрінформ, 12-ий Одеський міжнародний кінофестиваль розпочав прийом заявок на участь у програмах професійної секції Film Industry Office.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-