«Український Фаберже» з Волині встановив два світові рекорди

«Український Фаберже» з Волині встановив два світові рекорди

Фото
Укрінформ
Заслужений майстер народної творчості Анатолій Бойко, якого ще називають «українським Фаберже», встановив два світові рекорди, просвердливши в курячому яйці 33 346 отворів, а в гусячому – 52 745.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Оголошується світовий рекорд «Найбільша кількість отворів просвердлених у шкаралупі курячого яйця» з кількістю 33 346 діаметром 0,15 мм», - заявила керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

За її словами, цілий тиждень відділ технічного забезпечення рахував отвори, адже Нацреєстр завжди перевіряє світові рекорди відповідно до міжнародних правил.

Вєтрова наголосила, що єдиний аналогічний рекорд був встановлений у Боснії, коли в курячому яйці просвердлили 14 129 отворів. Тому з повною об’єктивністю зазначила, що це унікальний витвір мистецтва і єдиний у світі такий екземпляр.

Читайте також: Харків’янин 22 роки робив макет храму із сірників, бісеру та золота

Окрім того, тричі рекордсмен світу Анатолій Бойко зробив у шкаралупі гусячого яйця 52 754 отвори діаметром 0,2 мм. Практично між отворами на шкаралупі залишилася відстань не ширше нитки. Таким чином, майстер встановив ще один світовий рекорд.

Бойко зізнався, що це надзвичайно копітка робота, адже товщина свердел приблизно як волосина, вони часто ламаються. Рекордсмен розповів, що пропонуватиме реєстрацію ще однієї номінації в книзі Гіннеса – техніку витягування яєчної шкаралупи. Це його новий винахід.

Читайте також: Кримський татарин створив унікальне мозаїчне панно і зареєстрував рекорд України

Національний реєстр рекордів запропонує Міністерству культури відкрити у Володимирі-Волинському музей-садибу, де будуть представлені роботи Анатолія Бойка, зазначила Вєтрова. Вона нагадала, що у колекції майстра, який оздоблює шкаралупу яєць металом і дорогоцінним камінням, майже 500 унікальних робіт.

Фото надала керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-