Кінофестиваль Docudays UA оголосив переможців

Кінофестиваль Docudays UA оголосив переможців

Відео
Укрінформ
XVIII Міжнародний фестиваль документальних фільмів про права людини Docudays UA 2 квітня оголосив переможців.

Про це повідомляється на сайті форуму, передає Укрінформ.

У національному конкурсі переміг фільм «Земля Івана» Андрія Лисецького про художника-самоука Івана Приходька. Фільм змальовує його особистий творчий метод, а також відкриває глядачам сповнений образами української народної культури внутрішній світ художника.

У міжнародному конкурсі повнометражних і середньометражних документальних стрічок, тривалість яких перевищує 30 хвилин, перемогла картина грузинської режисерки Саломе Джаші «Приборкання саду». Фільм розповідає про хобі колишнього прем’єр-міністра Грузії, мільярдера Бідзіна Іванішвілі, який збирає столітні дерева по всій країні і садить їх у своєму саду. «Фільм відстежує прояви абсурдної манії величі одного чоловіка, котрий прагне підкорити собі природу», - зазначають організатори.

Нагороду Rights Now!, яку вручають креативному документальному кіно, що досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність, присудили данській стрічці «Колумбійська сім’я» Тані Воль Сьоренсен.

Нагорода телевізійної платформи «Current Time», офіційного партнера фестивалю, у номінації Rights Now! дісталася картині «Цей дощ ніколи не закінчиться» Аліни Горлової. Головний герой фільму – Андрій Сулейман, син сирійського курда та українки, який втік від війни на своїй батьківщині на Донбас і там знову опинився на війні.

Премію імені Андрія Матросова присуджено картині «Май далеко – май добре» українки Ганни Ярошевич.

Студентське журі відзначило бельгійський фільм «Маленький Самді», який показує проблему становища ін’єкційних споживачів наркотиків у суспільстві.

Кращим короткометражним фільмом визнано «Океан» Пауля Шойфлера з Німеччини.

Приз глядацьких симпатій отримала французька стрічка «А ночі вже більше не буде» режисера Елеонор Вебер. Цей фільм також дістав спецвідзнаку у міжнародному конкурсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-