Український інститут обрав проєкти для участі у міжнародних виставках

Український інститут обрав проєкти для участі у міжнародних виставках

Укрінформ
Український інститут обрав мистецькі проєкти, які представлять державу на міжнародних виставках за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Український інститут.

«У 2020 році Український інститут провів перший відкритий конкурс у рамках програми підтримки виставкових проєктів за кордоном Visualise. Програма надає обраним проєктам комплексну підтримку, що передбачає не лише дофінансування, але і долучення команди Українського інституту до програмування та комунікаційної стратегії обраних проєктів», - ідеться в повідомленні.

Для участі у першому конкурсі надійшли 24 заявки, серед яких конкурсна комісія Інституту обрала два виставкові проєкти.

Переможцями стали тематична програма Eyes on Ukraine та проєкт у рамках 80-х роковин трагедії Бабиного Яру (Trees of Memory: Roots and Runners) . Ці твори у 2021 році представлять Україну на міжнародних виставках в Італії та Польщі.

Читайте також: У Сінгапурі відкрилась віртуальна виставка українського монументаліста Романа Мініна

В Інституті зазначили, що програма Eyes on Ukraine представить державу на міжнародному фестивалі дизайну Graphic Days у Турині у вересні 2021 року. Програма складатиметься із виставки-шоукейсу актуальної української ілюстрації від клубу Pictoric, виставки зінів від молодих українських авторів, а також воркшопів і лекцій від українських ілюстраторок та ілюстраторів.

Проєкт у рамках 80-х роковин трагедії у Бабиному Яру поїде на мистецько-наукову виставку до Гданська, яка пройде у серпні-вересні 2021 року. Публічна програма проєкту з лекцій та дискусій буде включена до програми фестивалю Solidarity of Arts у співпраці з Європейським центром солідарності.

Visualise — довгострокова програма Українського інституту з підтримки виставкових проєктів за кордоном. Програма надає можливості спільної розробки, дофінансування та інформаційної підтримки міжнародних виставок, що просувають мистецтво України у світі та налагоджують інституційну співпрацю.

Як повідомляв Укрінформ, короткометражна стрічка «Глибока вода» Анни Дудко представить Україну на конкурсі Всесвітнього фестивалю анімаційних фільмів у Загребі Animafest Zagreb, який є другим найстарішим анімаційним фестивалем у Європі.

Фото: ui.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-