Українцям пропонують обрати фільми, які покажуть у кінотеатрах до річниці Незалежності

Українцям пропонують обрати фільми, які покажуть у кінотеатрах до річниці Незалежності

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно має намір влітку запустити марафон фільмів до 30-ї річниці незалежності.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу агентства, українцям пропонують обрати перелік стрічок, які покажуть у кінотеатрах у серпні.

"Ми пропонуємо тобі обрати своє кіно: ті українські фільми, які ти хотів би побачити на екранах кінотеатрів у тридцятий День народження нашої країни", – йдеться в повідомленні.

Проголосувати за українські фільми, які хотіли б подивитись у кіно на річницю Незалежності, можна за посиланням. Опитування громадян щодо фільмів триватиме до кінця липня.

У Держкіно нагадали, що одним із поштовхів до появи сучасного українського кіно стало скасування в 2011 році успадкованої від СРСР системи "держзамовлення". Саме тоді вперше провели відкритий пітчинг – конкурсний відбір кінопроєктів на отримання державного фінансування.

Читайте також: За підтримки Держкіно знімуть 125 фільмів та серіалів

"За роки незалежності в Україні було знято багато фільмів: визначних та посередніх, талановитих та переоцінених, підтриманих державою та незалежних від державного фінансування, успішних та тих, що не знайшли відгук в серці глядача", – підкреслила пресслужба Держкіно.

Читайте також: Держкіно представило в інтернеті стрічку «Кобзар. Історія однієї книги»

Як повідомлялося, День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України - політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-