Театрам на Харківщині заборгували зарплату

Театрам на Харківщині заборгували зарплату

Укрінформ
У комунальних театрах Харківщини через недофінансування затримують зарплату за лютий, виділених на останній сесії облради грошей вистачить на оплату праці до середини весни.

Про це розповіла кореспондентові Укрінформу директор Департаменту культури та туризму Харківської облдержадміністрації Людмила Терещенко.

За її словами, на 2021 рік потреба в дофінансуванні театральних закладів становить 205,6 млн грн з урахуванням виплати всіх надбавок – за академічність, вислугу років, звання. 196 млн з них передбачено саме на зарплатню, решта – на часткове покриття комунальних послуг і орендної плати.

Читайте також: Зарплатні борги у Києві зросли майже до 460 мільйонів - КМДА

«24 млн було виділено в рамках базового проєкту бюджету області. Цього вистачило, як ми і прогнозували та інформували всіх, на півтора місяця. Тому на сьогодні наші артисти отримали зарплатню на січень з усіма надбавками та частково зарплатню за лютий. На сесії обласної ради, яка відбулася 11 березня, було виділено ще 30 млн, з яких 26 – на зарплати. Цих коштів вистачить ще на півтора місяця, якщо виплачувати все в повному обсязі», - розповіла Терещенко.

Керівниця департаменту в понеділок, 15 березня, зустрічалася з директорами театрів і попрохала спланувати можливі заходи економії, щоб забезпечити зарплатнею колективи на більший термін, ніж півтора місяця.

Читайте також: Працівники «Електроважмашу» отримали зарплатні борги – протесту не буде

Решту зарплати за березень колективи отримають найближчими днями. Рішення Харківської обласної ради, згідно з яким виділили 30 млн грн, було підписано лише 16 березня. Після його публікації на сайті облради держказначейство перерахує кошти.

Щодо подальшого фінансування, Терещенко наголошує: профільний департамент неодноразово інформував обласний департамент фінансів, що потреба установ значно більша, пропонував внести інші суми, однак на останній бюджетній комісії обласної ради всі пропозиції урізали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-