У Китаї блокуватимуть трансляцію Оскара - Bloomberg

У Китаї блокуватимуть трансляцію Оскара - Bloomberg

Укрінформ
Китайська влада дала розпорядження місцевим медіа максимально обмежувати новинне покриття церемонії вручення Оскара цього року через присутність в одній з номінацій фільму про протести в Гонконзі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Відзначається, що китайським медіа рекомендували не транслювати церемонію вручення кінопремії Оскар у режимі реального часу і мінімізувати висвітлення церемонії в цілому.

Зокрема, причиною цього стала номінація в жанрі «Кращий документальний короткометражний фільм» картини про гонконгські протести 2019 року «Не розділяй» (Do Not Split).

Читайте також: У США оголосили номінантів на «Оскар»

Крім того, потенційним володарем статуетки за кращий фільм критики називають американського режисера китайського походження Хлою Чжао з фільмом «Земля кочівників» (Nomadland), яка критикувала КНР в одному з інтерв'ю 2013 року.

Як відомо, в Гонконзі вже тривалий час періодично протестують проти намірів китайської влади придушити громадянські свободи міста.

Як повідомлялося, колишня британська колонія, Гонконг, повернулася до складу Китаю 1 липня 1997 з умовою, що протягом 50 років там зберігатиметься капіталістичний лад і принцип "Гонконгом керують гонконгці". Материковий Китай останнім часом дедалі більше наступає на демократичні права на цій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-