Піаніст-віртуоз зіграв у 100-річному запорізькому музеї джазовий концерт

Піаніст-віртуоз зіграв у 100-річному запорізькому музеї джазовий концерт

Фото
Укрінформ
В Запорізькому обласному краєзнавчому музеї двічі рекордсмен Книги рекордів України, піаніст-віртуоз Майк Кауфман-Портніков зіграв джазовий концерт.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Піаніст і композитор Майк Кауфман-Портніков вже не вперше приїздить до Запоріжжя. Влітку він зіграв романтичний джаз на березі Дніпра, а тепер дав концерт в 100-річній будівлі музею.

«Атмосфера шикарна, фантастична просто. Сама будівля настільки неоднозначна. Запорізький глядач і слухач - це взагалі фантастика. Для мене Запоріжжя стало якимось рідним містом. Всі прем’єри привожу саме сюди, бо музику ми створюємо разом», - розповів музикант.

Читайте також: Вінницькі музейники планують за грантові кошти реставрувати піаніно Леонтовича

Кожного разу він приїздить із новим репертуаром. І ніколи не грає два повністю однакових концерти. Джаз лунав у ротондовій залі краєзнавчого музею. Через те, що бажаючих послухати музику Кауфмана-Портікова було чимало, замість одного дня (8 березня), його вирішили повторити ще й 9 березня.

Джазовий концерт піаніста-віртуоза Майка Кауфмана-Портнікова / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

За словами композитора, він не помітив карантинного локдауну, бо було дуже багато роботи.

«В мене були виступи, ми відкрили музичну школу по фортепіано, я написав купу музичного матеріалу, книгу. Я не помітив локдауну», - сказав музикант.

Після Запоріжжя він відвідає Житомир, Канів, а потім вирушить до Європи - саме там ще на початку карантину в нього були скасовані концерти.

Майк Кауфман-Портніков - піаніст-віртуоз, режисер українського документального кіно. Двічі рекордсмен України в напрямі «мистецтво» (унікальний контент за унікальною довжиною). Перший рекорд він встановив у 2018 році. Тоді, на Майдані Незалежності в Києві впродовж 12 годин він грав на роялі Гімн України у більш ніж 72 варіантах. Другий рекорд встановив у 2019 році - в Ужгороді дав 10-годинний концерт-інтерв'ю задля порозуміння країн в межах культурної дипломатії. Музикант також є лауреатом ІІ Канівського міжнародного кінофестивалю сучасного кіно імені О. Довженка (III премія за авторський фільм «Дойна на ножі», номінація «Документальний фільм», режисер, 2017).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-