У Львові попрощалися з Романом Віктюком

У Львові попрощалися з Романом Віктюком

Фото, відео
Укрінформ
У Львівському Першому театрі пройшло прощання з відомим режисером Романом Віктюком. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прощання з режисером Романом Віктюком розпочалося о 10:00. Труну з тілом розмістили на сцені Першого театру і кожен охочий до 13:00 міг підійти та провести в останню путь Маестро та висловити співчуття родині.

Прощання з режисером Романом Віктюком у Львові/ Фото: Маркіян Лисейко

«У Москві в п’ятницю було дуже масштабне та важке прощання, бо там його актори та дуже близькі люди. До Львова його привезли в суботу ввечері спеціальною машиною. Про те, що прощання відбуватиметься у Першому театрі родина вирішила одноголосно, адже саме тут починалася його кар’єра, перші вистави, це його сцена, він тут творив», - розповів Борис Віктюк, племінник режисера.

Численні шанувальники, колеги та друзі з сумом та болем прощалися з відомим режисером, який для багатьох став прикладом та натхненником.

«Це надзвичайно велика втрата в аспекті Україна – світ. Він всесвітньо відомий режисер і всюди при нагоді наголошував, що саме український творець, і таким чином про Україну знали інші та цінували нашу культуру», - згадує Романа Віктюка його друг та режисер Сергій Проскурня.

Після прощання в Першому театрі, відбулося відспівування та молитовний чин в Церкві святого Андрія, а далі о 15:00 - чин похорону на Личаківському кладовищі. За заповітом, Романа Віктюка поховали у родинному гробівці, де спочивають його батьки.

Театральний режисер Роман Віктюк помер 17 листопада у Москві на 85-му році життя від ускладнень після перенесеного коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-