Прем’єра українського фільму “Штангіст” відбудеться на європейському каналі ARTE

Прем’єра українського фільму “Штангіст” відбудеться на європейському каналі ARTE

Відео
Укрінформ
Міжнародна телевізійна прем’єра українського фільму «Штангіст» відбудеться на одному з найбільших телеканалів Європи ARTE.

Про це повідомляється на сторінці фільму у Facebook.

Як уточнив у коментарі Укрінформу режисер фільму Дмитро Сухолиткий-Собчук, договір на показ фільму «Штангіст» був підписаний між телеканалом ARTE та офіційним дистриб’ютором стрічки - компанією New Europe film sales на початку червня цього року.

«Телепрем’єра відбудеться на території Франції та Німеччини», - зазначив він. Режисер також додав, що дата прем’єри ще уточнюється.

Водночас у Facebook зазначається, що вже зараз фільм можна переглянути онлайн на платформі Takflix.

Фільм «Штангіст» - спортивна драма режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, що переосмислює ціну перемоги в професійному спорті. Фільм розповідає історію важкоатлета Петра, який готується до важливих змагань. Головну роль в картині зіграв двократний чемпіон України з важкої атлетики Олександр Лой.

Читайте також: Рада з держпідтримки кінематографії обрала переможців 13-го відбору

Стрічка профінансована Державним агентством України з питань кіно, Studio Munka (Polski Instytut Sztuki Filmowej та Stowarzyszenie Filmowców Polskich), а також Львівською кінокомісією.

Як повідомлялося, «Штангіст» став кандидатом на номінацію «European Film Awards» (2019) та був представлений на більш ніж 60 фестивалях, отримавши 20 престижних нагород, серед яких перемога у конкурсі короткометражних фільмів Варшавського кінофестивалю, нагорода на кінофестивалі Short Film Festival in Drama (Греція), гран-прі кінофестивалю Premiers plans à Angers (Франція). Крім цього, фільм став переможцем національного конкурсу фестивалю «Молодість» (2018) та лауреатом Національної премії кінокритиків «Кіноколо» (2018).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-